Sve dogovoreno: Flick nakon Evropskog prvenstva preuzima reprezentaciju Njemačke

Ozvaničena saradnja

Sve dogovoreno: Flick nakon Evropskog prvenstva preuzima reprezentaciju Njemačke · Zvanično

S. Grebović

Dosadašnji trener Bayerna, Hansi Flick, danas je zvanično potpisao ugovor s Fudbalskim savezom Njemačke.

"Želim da raskinem saradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene", rekao je Hansi Flick čime je i definitivno otklonio sve dileme oko njegove budućnosti u redovima njemačkog šampiona.

Dugo se spekulisalo da bi on mogao sjesti na klupu njemačke repezentacije, a sada je sve ozvaničeno.

Flick je danas zvanično potpisao ugovor s Fudbalskim savezom Njemačke, te će nakon Evropskog prvenstva preuzeti selektorsko mjesto selekcije ove zemlje.

Mnogi su klubovi pokušavali da Flicka dovedu u svoje redove, prije svih Barcelona, no čini se kako od te priče neće biti ništa.

"Da, razgovarao sam s DFB-om. Svi znaju koliko volim reprezentaciju. Ostalo je da se riješe jos samo neke sitnice", rekao je nedavno Flick i odbacio mogućnost da vodi katalonski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 56-godišnji stručnjak je prije bavarskog giganta trenirao još Hoffenheim i Victoriju Bammental. Sa Bavarcima je osvojio dvije šampionske titule, jedan njemački Kup, jedan Superkup Evrope, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo te Ligu prvaka u prošloj sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Sta je ono ss pisao, da ce preuzeti Tottenham, Barcelonu itd. Dobro ste pogodili nema sta
2 0
epa
pa zbog togai jeste raskinuo saradanju sa Bayernom manje utakmica manje opterecenja za iste pare...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi