Njemačka odigrala neriješeno protiv Austrije, Srbija upisala i treći poraz

U polufinale iz ove grupe ide Njemačka

Njemačka odigrala neriješeno protiv Austrije, Srbija upisala i treći poraz

S. Pašalić, foto: EPA

Njemačka je utakmici 3. kola grupe B na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine odigrala meč protiv Austrije i odigrala 1:1.

U utakmici koja je bila dosta izjednačena Nijemci su prvi stigli do vodstva kada je u 14. minuti Gian-Luca Waldschmidth postigao postigao spektakularan gol sa 30-tak metara za 1:0.

Austrija je brzo stigla do izjednačenja nakon što je u 22. minuti glavni sudija pokazao na bijelu tačku, a Kevin Danso je pogodio za 1:1.

Nakon toga je Austrije imala nekoliko prilika da i povede, ali rezultat do poluvremena nije mijenjao.

Nastavak je donio nešto lošiju igru obje ekipe tako da nisu viđene neke izglednije prilike za gol, pa je završilo 1:1 što je Njemačkoj bilo dovoljno da prođe u polufinale.

U drugoj utakmici ove grupe Danska je savladala Srbiju sa 2:0. Danci su puno bolje krenuli u meč i stvorili nekoliko izglednih prilika za gol, a u 21. minuti su stigli i do vodstva kada je Bruun Larsen pogodio za 1:0.

Danska je početkom drugog poluvremena stigla i do drugog gola kada se Jacob Rasmussen nakon kornera najbolje snašao pred golom Srbije i pogodio za 2:0 što je na kraju bio i konačni rezultat.

Njemačka je na kraju završila na prvom mjestu sa 7 bodova, Danska je osvojila 6, Austrija 4, dok je Srbija završila bez bodova uz gol-razliku 1:10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi