Njemačka na Euro 2021 s novim selektorom?

Low pred otkazom

Njemačka na Euro 2021 s novim selektorom?

E. Oštraković

Njemački mediji smatraju da je vrijeme Joachima Loewa završeno.

Bivši svjetski i evropski prvak namjerava promijeniti selektora nakon što je nedavno Loewova Njemačka u Sevilli deklasirana od Španije sa 6:0.

Mnoge njemačke legende smatraju da treba analizirati sve što se dešavalo u reprezentaciji Njemačke, naročito posljednje rezultate, ali također su stava da ne treba žuriti s promjenama.

Međutim, navodno je Njemački nogometni savez zatražio od Lowa dodatnu analizu, a neki mediji najavljuju da bi na narednoj sjednici Izvršnog odbora saveza moglo doći do smjene nakon što je Loew 14 godina proveo na klupi.

Trenutni selektor je Njemačku preuzeo od Jurgena Klinsmanna 2006. godine. Od tada je igrao finale Eura 2008, osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine, no posljednje dvije godine Njemačka je poprilično pala. U Rusiji na Mundijalu je ispala još u grupnoj fazi i podmlađivanje selekcije za sada ne ide u željenom pravcu.

Izvršni odbor sastat će se 4. decembra, a do tada Low ima dovoljno vremena da napravi cjelovitu analizu.

Velike su šanse da na kraju dobije otkaz i da neko drugi povede nacionalni tim na Evropsko prvenstvo na kojem će Nijemci igrati u teškoj grupi s Francuskom, Portugalom i Mađarskom, a u martu 2021. počet će i kvalifikacije za SP u Kataru 2022. godine.

Top Komentari

kostro
Uzet ce Bajevica sigurno
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi