Njemačka sigurna, Litva tricama
Novitzki je bio raspoložen

Njemačka nije imala problema, Litva jeste

Njemačka sigurna, Litva tricama

M. Maksimović

Na kraju prvog dana Eurobasketa do prvih pobjeda su stigle selekcije Litve u grupi A, odnosno Njemačke u grupi B. Britanci su u Panevezysu poraženi 80:69.Utakmica je ponudila puno uspona i padova obe selekcije.

Na poluvremenu je Litva vodila sa solidnih 49:39, a onda su Britanci odigrali fenomenalnu treću dionicu. Litvanci su postigli svega pet poena, pa je Britanije sa 39:51 stigla do vodstva 57:54. Deng i Freeland su u tom periodu ubacili po osam poena, od 18 koliko je postigla cijela selekcija. Na kraju su domaćini triciama osigurali pobjedu. Jednu je postigao Kalnietis za 70:63, drugu Jasaitis za 76:65, treću Kaukenas za 80:65.Rimantas Kaukenas u domaćoj selekciji 16 poena, Luol Deng je vukao sam sa 25 poena i 10 skokova.

U grupi B nije bilo dileme, Njemačka je nadigrala Izrael 91:64. Za 27 minuta Nowitzki je postigao 25 poena bez šuta za tricu. Chris Kaman je bio također odličan sa 18 poena i 10 skokova. Kod selekcije Izraela usamljen je bio Guy Pnini sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije