Njemačkog dragulja žele Barcelona i Juventus, a otac mu je iz - BiH

"Korijene ne zaboravljamo"

Njemačkog dragulja žele Barcelona i Juventus, a otac mu je iz - BiH

Teme:

U posljednje vrijeme mnogo se priča o Herthinom 'wunderkindu' Lazaru Samardžiću.

Radi se o igraču rođenom u Berlinu koji je kao 18-godišnjak nedavno debitovao za Herthu, a o kakvom je potencijalu riječ dovoljno govori to što su zbog njega u Berlin dolazili skauti Barcelone, Juventusa, Atletica...

Svi ovi klubovi bi rado željeli dovesti Samardžića već ovog ljeta, ali nisu jedini koji vode bitku. Na njega računaju i u Fudbalskom savezu Srbije, čiji čelnici čine sve kako bi ga 'preoteli' Njemačkoj, što neće ići baš lako.

Potvrdio je to za i njegov otac Mladen, kazavši kako trenutno ne razmišljaju o promjeni reprezentacije, a otkrio je i da je njihovo porijeklo zapravo iz - BiH.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moj otac Vujadin je radio u Njemačkoj, a ja sam rođen u selu Tupković kod Živinica i imamo puno rodbine u Zvorniku i Bijeljini. Često smo obilazili taj kraj, a rado odemo i do Beograda. Ove godine teško ćemo se organizovati da dođemo, ali znamo ko smo i odakle smo i nikada nećemo zaboraviti svoje korijene", kazao je stariji Samardžić, čije riječi prenosi Srpskainfo.

U omladinskoj Bundesligi ove sezone Samardžić je postigao 14 golova i upisao devet asistencija na 16 utakmica. Učinak je to koji dovoljno govori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi