Njemu je najteže: Putovao 33 sata kako bi gledao voljeni tim, a utakmica otkazana
Navijači Boce i Rivera su očekivano napravili spektakularnu atmosferu u prvom finalnom meču, a pravo ludilo će tek da bude u uzvratnom meču (Foto: EPA)

Morao se vratiti kući

Njemu je najteže: Putovao 33 sata kako bi gledao voljeni tim, a utakmica otkazana

Midhat Šljivak

Boca Juniors i River Plate odigrali su sinoć prvi meč finala Copa Libertadores, a utakmica je završena rezultatom 2:2.

Veliki argentinski derbi trebao se prvobitno igrati u subotu, ali je zbog jakog nevremena i kiše u Buenos Airesu odgođen za 24 sata.

To je poremetilo planove fanatičnom navijaču Boce iz Japana. Isamu Kato je veliki navijač ovog tima i putovao je čak 33 sata iz Tokija kako bi gledao meč i potrošio je 2400 dolara.

Međutim, kiša mu je poremetila planove. Njegov aranžman je vrijedio samo 24 sata i morao je kući već u subotu u večernjim satima i voljeni tim nije uspio da pogleda.

Uspio je samo da uđe na stadion i barem malo osjeti atmosferu, ali nažalost subotnji meč je zbog kiše otkazan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi