Njmačka definitivno bez Nowitzkog

Cuban stavio veto

Njmačka definitivno bez Nowitzkog

A. Beganović

Njemačka košarkaška reprezentacija na Eurobasketu u Poljskoj definitivno će biti bez glavne zvijezde, Dirka Nowitzkog, na čiji je nastup veto stavio njegov klub Dallas Mavericks.

Nakon Olimpijskih igara u Pekingu, njemački „plavi anđeo“ najavio je predah od reprezentacije i preskakanje Eurobasketa u Poljskoj, no vrlo brzo se predomislio i stavio na raspolaganje svojoj selekciji.

Međutim, vlasnik Dallasa Mark Cuban, nije dozvolio Nowitzkom nastup u Poljskoj jer želi da se njegov najbolji igrač koncentrira na novu NBA sezonu.

„Vrlo rado bih zaigrao na Eurobasketu, tim više što sam spreman i što sam u treningu. No, s druge strane, mogu potpuno razumjeti i poziciju Marka Cubana i držati se našeg dogovora da je klub ipak na prvom mjestu“, rekao je Nowitzki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.