Emir Hadžić se vratio u FK Sarajevo

Čelnici kluba odlučili reagovati

Emir Hadžić se vratio u FK Sarajevo · Zvanično

E. Čaušević

U FK Sarajevo nikako ne mogu biti zadovoljni sezonom koja je iza nas jer je bordo klub ostao bez trofeja, ali i bez plasmana u Evropu.

Sarajevo je poraženo u finalu Kupa BiH od Veleža čime je propuštena i posljednja šansa da klub izbori Evropu. Jasno je da su na Koševu potrebne velike promjene jer je nezadovoljstvo navijača itekako veliko nakon dosta loše sezone.

Rukovodstvo Sarajeva na čelu sa Ismirom Mirvićem odlučilo je da odmah reaguje, te da se promjene naprave na samom kraju sezone kako bi klub spreman ušao u nove izazove.

Kako je SportSport.ba najavio prije nekoliko dana čelnici Sarajeva odlučili su u klub da vrate Emira Hadžića koji će ponovo biti na čelu sportskog segmenta kluba gdje je prije odlaska iz kluba bio veoma uspješan.

Hadžić je nakon razgovora s čelnicima Sarajeva odlučio da prihvati ponudu s Koševa i odlučio se staviti na raspolaganje klubu u dosta teškoj situaciji, a sigurno je da im svojim iskustvo itekako može pomoći.

Kako je potvrđeno Hadžić je danas potpisao ugovor sa Sarajevom i ponovo se nalazi na čelu sportskog segmenta kluba s Koševa.

"Upravni odbor FK Sarajevo smatra imenovanje gospodina Hadžića najboljom opcijom, s obzirom na to da se radi o osobi koja dobro poznaje situaciju u klubu i koja je već ranije dokazala da je u stanju unaprijediti sportski segment kluba", saopštili su iz bordo kluba.

Jasno je da je pred Hadžićem itekako veliki izazov i dosta posla nakon neuspješne sezone, no već ranije je pokazao da za njega to nije problem jer je s bordo klubom bilježio jako dobre rezultate.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hadžić je na čelu sportskog segmenta bio od maja 2018. godine do kraja prvog dijela prošle sezone kada su ga smijenili , ali očito je da su se u klubu pokajali zbog takve odluke.

Tokom njegovog boravka na Koševu klub je osvojio dvije titule prvaka BiH, te jedan trofej u Kupu naše zemlje. Mnogi su bili iznenađeni kada je u prvom mandatu smijenjen sa svoje pozicije jer je tada Sarajevo bilo prvo na tabeli, a ispostavilo se da je njegovim odlaskom mnogo toga krenulo u lošem smjeru po bordo klub.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nedoni46
Po meni okej, prvi je optuzen za neuspjeh nakon 13+ prokockanih bodova i otjeran od strane Sabrine. Kasnije protiv nje i Kasuma podnesena krivicna prijava a protiv njega ne. Znaci da nije bio u tim sranyima sa njima + on je napravio tim za duplu krunu.
10 4
Neka nama Hadžije, zaboravlja raja da je Hadžija stvorio šampionsku generaciju 18/19 i19/20 zajedno sa Husrefom a danas i jednog i drugog pljujete name ne treba novi investitor nama treba remont navijačke strukture sve dok bezubi debili komentarišu ljude koji nešto vrijede donji smo.....
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi