Klasa je vječna: Fenan Salčinović za TV špice!

Čelik napravio korak bliže tituli prvaka

Klasa je vječna: Fenan Salčinović za TV špice!

S. Mlaćo
Nogometaši Čelika danas su se dodatno približi tituli prvaka Druge lige Centar i doigravanju za Prvu ligu FBiH.

Zeničani su savladali sa 2:0 Žepče, a pravu majstoriju publika na Kamberovića Polju vidjela je u 76. minuti kada je iskusni nogometaš prelijepo pogodio za 2:0.

Sa vrha šesnaesterca je sjajno šutirao i pogodio ne branjeni dio mreže gostiju iz Žepća.

Salčinović ima 35 godina, te bogato iskustvo i jasno je da ima još mnogo toga da pokaže na bh. terenima.

Dr.mr. Fenan Salčinović. Uživajte! 👋😎

Posted by NK Čelik Zenica on Saturday, March 18, 2023

U dosadašnjoj karijeri pored Čelika nastupao je za Zrinjski, Sandefjord, Rijeku, Olimpik, Lech Poznan....

Oglasi

I danas je pokazao da mlađi igrači Čelika, ali i njihovi rivali imaju od njega naučiti brojne stvari o nogometu.

Kada su u pitanju ostali rezultati ovog kola Druge lige Centar, Unis je nakon pobjede u prošlom kolu protiv Azota, danas dočekao drugoplasiran tim na tabeli, ekipu Koline, te je još jednom pokazao da imaju ekipu za gornji dio tabele.

Tim iz Vogošće slavio je rezultatom 2:0, a golove za Unis postigli su Čomaga i Muharemović. Još jedno iznenađenje desilo se u Zavidovićima, gdje je domaća Krivaja slavila protiv trećeplasirane Bosne iz Visokog rezultatom 3:1.

Golove za Krivaju postigli su Selimović 2 i Ibrahimović, dok je strijelac za Bosnu bio Buza. U Brezi je domaći Rudar dočekao tim Usore, a ovaj meč okončan je bez golova 0:0

Nakon nepotpunog 17. kola Čelik je na vrhu tabele sa 44 boda, druga je Kolina sa 39, dok je na trećoj poziciji Bosna sa 36.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Prvoplasirana momčad će igrati doigravanje protiv prvaka ostale tri lige.

Navijači Čelika su uvjereni da će njihov klub naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH i kroz kraći period se vratiti u Premijer ligu, gdje je po mnogo čemu ovom klubu i mjesto.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi