NK Čelik dogovorio pet prijateljskih utakmica u Antaliji
(Foto: D. Kurbegović) U Antaliju sutra putuje 26 igrača Čelika, a očekuje se i naknadni dolazak u Tursku još nekoliko fudbalera...

Zeničani sutra kreću put Turske

NK Čelik dogovorio pet prijateljskih utakmica u Antaliji

Ekipa Čelika će sutra otputovati u Antaliju gdje će se pripremati za nastavak sezone. Fudbaleri i stručni štab Čelika bi trebali u Turskoj boraviti do 2. februara, a dogovoreno je i pet provjera.

Zeničani su danas potvrdili da su dogovoreni prijateljski dueli sa pet protivnika, a to su azarebejdžanski Sumgayit FK, ruski FC SKA-Khabarovsk, koskovski KF Feronikeli, kazahstanski FC Shakhter i albanski FC Drita.

Prva na rasporedu je utakmica protiv Sumgayita koja je zakazana za 19. januar, 22. januara će Čelik odmjeriti snage sa SKA-Khabarovskom, 25. sa Feronikelijem, 28. sa Shakhterom, a 31. januara sa Dritom.

Poznat spisak putnika za Tursku, Ornek otpisao Nikolića i Duvnjaka

Nogometaši Čelika danas imaju slobodan dan, a sutra je planiran odlazak u Antaliju.

Kako smo jučer pisali dosta je nedoumica oko igračkog kadra, ali i situacije u samom klubu.
Danas smo iz kluba dobili i zvaničan spisak igrača koji će putovati u Antaliju.

Zanimljivo da na spisku za Tursku nema Steve Nikolića i Armina Duvnjaka, koji s klubom još imaju važeće ugovore, a otpao je i Ratko Dujković, kojem početkom narednog mjeseca ističe ugovor s klubom. Na spisku nema ni Ljubiše Pecelja, jer je njegov klub Zvijezda iz Gradačca tražila određeno obeštećenje, pa je tako umjesto njega u ekipu uskočio Koreanac Choi Jun Jae, koji igra na poziciji lijevog beka.

Put Turske će krenuti ekspedicija od 23 igrača i tri golmana, dok će se u Antaliji ekipi priključiti golman Samu Volotinen, Senegalac Faustin Senghor, te još dvojica Brazilaca, koji će biti na probi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spisak putnika za Tursku: Ružić, Karajbić, Jupić, Jamak, Bevab, Salčinović, Livaja, Vrhovac, Žuna, Blažević, Dedić, Choi, Alispahić, Jurina, Okić, Dilaver, Miletić, Grahovac, Rizvanović, Vardo, Mahmić, Simeunović, Baban, Marković, Šišić i Karalić.

U odnosu na prvi dio sezone u Čeliku nema više Dujkovića, Udovičića, Karamatića, Mujanovića, Jazvina, dok će Duraković, Popović, Sivac, Mehić narednih pola sezone provesti na posudbi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Hobla ih turcin ko brave. Reko im da ce im dati malo para prije Turske i malo u Turskoj. Hahahahahaha,..jebem te zenico glupaaaa,..hahahaha
4 2
Bajzlaja
Celik je dio zivota mog
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi