NK Čelik i Kemal Alispahić blizu prekida saradnje?

Zeničani ostaju bez trenera

NK Čelik i Kemal Alispahić blizu prekida saradnje?

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u 8. odigranih kola imaju samo jednu pobjedu, uz dva remija i pet poraza. Zeničani su postigli najmanje golova u dosadašnjem dijelu sezone, napadači crno-crvenih samo šest puta su pogađali protivničku mrežu, a izabranici Kemala Alispahića su primili i najviše golova - čak 17.

Jučerašnji visoki poraz od Zrinjskog u Mostaru 4:0, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, mogao bi koštati posla stratega ekipe s Bilinog polja. Kemal Alispahić preuzeo je ekipu 10-tak dana prije početka prvenstva, na treningu je imao samo 16 igrača, te se ekipa skupljala iz dan u dan.

Zeničani trenutno imaju igrački kadar koji ih svrstava u tu grčevitu borbu za opstanak, uz to imaju konstantno probleme s povredama i kartonima standardnih igrača, s toga i ne čude loši rezultati i stanje na tabeli.

Naravno da je za rezultat najodgovorniji trener, koji je istina preuzeo klub kada niko nije želio i na tome mu se treba odati priznanje. Međutim 8. kola je prošlo, a pomak u ekipi Čelika nije vidljiv, a rezultati su sve lošiji. Kemal Alispahić bi mogao u narednim danima napustiti klupu Zeničana ili će dobiti još jednu priliku narednog vikenda, kada će na Bilinom polju gostovati ekipa Viteza. Ako dobije još jednu priliku, onda je pobjeda protiv Viteza jedina opcija u suprotnom strateg iz Sarajeva bi mogao napustiti Zenicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crveno svjetlo za uzbunu je upaljeno, crno-crveni su pretposljednji na tabeli i ove sezone ih očekuje grčevita borba za opstanak. Pored svih problema u i oko kluba, ispadanje u niži rang sigurno bi još više "dotuklo" sve one kojima je Čelik u srcu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi