NK Čelik ili FK Željezničar: Ko je statistički bio bolji na terenu?

Željo u Zenici nastavio sa pobjedama

NK Čelik ili FK Željezničar: Ko je statistički bio bolji na terenu?

M. Šljivak

Željezničar je u subotu savladao Čelik na Bilinom polju.

Izabranici Amara Osima su pred punim tribinama slavili sa 0:2 golovima Sulejmana Krpića i tako je nastavljen pobjednički niz tima sa Grbavice.

Čelik je u ovom duelu pružio sasvim dobru partiju. To pokazuju i statistički podaci, prema kojima je zenički tim na terenu bio konkretniji tim, ali i mnogo neprecizniji.

Zeničani su imali 15 šuteva prema golu Željezničara. Međutim, samo su dva išla u okvir, dok je Željo od 11 pokušaja uputio pet prema golmanu Čelika i dva su završila iza njegovih leđa.

Posjed lopte je također bio na strani Čelika (59-41%). Razlika je posebno velika u drugom poluvremenu u kojem su domaći fudbaleri imali čak 62 posto posjeda lopte.

Više dodavanja je imao zenički tim. Kompletirali su ukupno 385 dodavanja od 468 pokušaja, dok je Željo imao 317 pokušaja i 253 uspješna dodavanja.

Dobio je Čelik i više duela u ovom susretu. Od ukupno 142 dobili su sedam više (75-67), a interesantno je svakako da fudbaleri Hasana Ozera nisu uspjeli da iskoriste popriličan broj izgubljenih lopti ekipe Željezničara na vlastitoj polovini.

Željo je imao 61 izgubljenu loptu od toga ih je 17 izgubio na svom dijelu terena, no to Čelik nije znao na pravi način da iskoristi.

Čelik je najmanje u ovom susretu napadao kroz sredinu terena. Samo 16 napada je išlo kroz ovaj dio terena, dok su po krilnim pozicijama bili mnogo aktivniji.

Po desnoj strani su napali 32 puta, jednom manje po lijevoj, a Željo je većinu svojih napada gradio po lijevoj strani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim sa Grbavice je imao 29 napada sa lijeve strane, 21 pokušaj kroz sredinu, te 14 napada po desnoj strani. Najefikasnija je pored toga bila ta desna strana koja je imala četiri uspješna prolaza.

Igrač utakmice po InStatu je napadač Željezničara Sulejman Krpić sa 269 indeksnih bodova. Iza njega su Filip Erić (247) i Damir Sadiković (240).Kod Čelika je najkorisniji bio defanzivac Tarik Isić sa 232 indeksna boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

encco
Ovo nema veze s vezom,ko god je gledao utakmicu mogao je vidjeti da je Celiku skontano pustena kontrola lopte,aliko im je kriv kad veze nemaju.Nesto slicno kao Zeljo prosle godine.
0 11
tbra
kmeeeeee sudija kmeeeeeeeee
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi