NK Čelik još uvijek bez pobjede na domaćem terenu: Bod sa Bilinog polja odnio FK Tuzla City

Zeničane nije išlo

NK Čelik još uvijek bez pobjede na domaćem terenu: Bod sa Bilinog polja odnio FK Tuzla City

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Čelik i Tuzla City remizirali su (0:0) u utakmici 6. kola Premijer lige BiH.

Otvoreno se igralo na Bilinom polju u prvih 45 minuta, a Čelik je bio taj koji je imao bolje šanse u ovom dijelu meča.

Dedić prvi prijeti nakon deset minuta igre, ali neometan sa 10 metara promašuje gol. Zatim su gosti uzvratili preko Ramića, no napadač Tuzle se nije najbolje snašao.

Novu dobru šansu Čelik propušta u 30. minuti. Danas odlični Fejzić je odbranio udarac Huseinbašića iskosa sa desne strane, a četiri minute kasnije brani i udarac Grahovca.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu domaći imaju preko Dilavera u 43. minuti. Grahovac ga je uposlio, a ovaj sa pet metara ne uspijeva pogoditi mrežu Tuzle.

Prvo poluvrijeme je završeno šansom za goste. Kojić je pokušao sa sedam metara glavom, no nije bio precizan i na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0.

U nastavak nešto bolje ulazi Tuzla City koja je u 55. minuti imala pokušaj preko Zlatkovića, ali se Pavlović nije dao iznenaditi.

Sa druge strane svoj dan nije imao Haris Dilaver. Imao je u nastavku nekoliko sjajnih šansi napadač Čelika, ali jednostavno nije uspijevao da savlada Fejzića.

Pokušali su domaći na sve načine doći do gola u finišu meča. Ipak, ostalo je 0:0, pa je Čelik još uvijek bez pobjede na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Čelik - Tuzla City 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Pavlović, Brekalo, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Huseinbašić, Grahovac, Blažević, Perišić, Jamak, Fabian.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Ramić, Terzić, Hasanović, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijas007
Halo debili, nevrijeme je bilo. Ne furajte se da ste neko mudo. Kao da ce vas biti vise. Niste nikome zanimljivi, to sto ste vi sebi sami nabili da se dolazi zbog vas, to je u vasim glavama problem. Nikad niko vecu glupost nije izvalio. Cuj dolazimo zbog vas... 25000 do sad na BP. Grbavica i Kosevo zajedno nisu imali. Toliko.
1 10
niko nikovic
Ima li euforije u Zenici, kao one noci kad su odigrali 0:0 sa Sarajevom
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi