Preminuo nekadašnji fudbaler Čelika

Poslije teške bolesti

Preminuo nekadašnji fudbaler Čelika

Iz Crne Gore dolaze vijesti kako je u 59. godini života premenuo Rade Vešović.

Vešovićevo ime je dobro poznato onim starijim ljubiteljima fudbala u našoj zemlji, obzirom da je tokom devedesetih igrao u Čeliku iz Zenice, a potom za Rijeku u kojoj je imao i najslavnije dane.

Posljednjih godina Vešović je vodio borbu s teškom bolešću, no iz nje na kraju nije uspio izaći kao pobjednik, a vijest o njegovoj smrti objavili su i brojni mediji u Crnoj Gori.

Po okončanju igračke karijere Vešović je radio i kao trener, vodio je, između ostalog, i Zetu s kojom je 2012. godine ostvario tada veliki rezultat plasiravši se u play-off za Evropsku ligu. Na tom putu Vešović i Zeta su eliminisali i Sarajevo.

Još je Vešović bio na klupi Berana i Mornara, a za one koji ne znaju, inače je i otac Marka Vešovića koji danas nastupa za reprezentaciju Crne Gore i Legiju iz Varšave.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majstor_ZE
Neka mu je laka crna zemlja, veliki igrac
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi