Žestoka kazna za NK Čelik!

Zbog nereda na utakmici protiv Bosne Visoko

Žestoka kazna za NK Čelik!

M. Šljivak

NK Čelik iz Zenice dobio je žestoku kaznu za propust u organizaciji utakmice Druge lige Centar protiv NK Bosna Visoko.

Duel 14. kola prvenstva prekinute je početkom drugog poluvremena nakon što su navijači domaćeg tima ušli na teren u želji da se obračunaju sa sudijama.

Susret je prekinut pri rezultatu 1:0 za Čelik i kod dosuđenog penala za goste, zbog čega je publika i odlučila reagovati.

Danas je stigla i kazna za Zeničane. Disciplinska komisija NSZDK kaznila je Čelik oduzimanjem tri boda, zabranom igranja pred publikom u naredne tri utakmice, te novčanom kaznom od 2.000 KM.

Ranije je također odlučeno da se utakmica Čelika i Bosne registruje službenim rezultatom 3:0 u korist tima iz Visokog.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Obrazloženje odluke o kazni za NK Čelik možete pročitati OVDJE.

Uz oduzeta tri boda NK Čelik će pasti na peto mjesto tabele Druge lige Centar sa 26 bodova i znatno su im umanjene šanse za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Nek je Zrinjski dobro prosao, bagro lopovska. Kad cemo pameti doci
34 3
Hordas_Aristotel
Podrška za Čelik, rat savezu i kriminalnim sudijama!
30 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi