Čelik se oglasio nakon što je izgubio meč za zelenim stolom: "Ne želimo biti dio pokvarenog sistema"

Zenički tim izdao saopštenje

Čelik se oglasio nakon što je izgubio meč za zelenim stolom: "Ne želimo biti dio pokvarenog sistema"

M. Šljivak

Nedavni susret 14. kola Druge lige FBiH grupa Centar između Čelika i Bosne iz Visokog prekinut je u 60. minuti nakon što su domaći navijači ušli u teren.

Nezadovoljni suđenjem Kenana Bekrića iz Tešnja i dosuđenim penalom u korist gostiju, navijači Čelika su odlučili sami uzeti pravdu u svoje ruke i na kraju je meč prekinut pri rezultatu 1:0.

Utakmica je potom registrovana službenim rezultatom od 3:0 za NK Bosna Visoko, a NK Čelik se nakon ove odluke odlučio oglasiti saopštenjem za javnost.

Poručili su da ono ne žele biti dio pokvarenog sistema i zatražen je sastanak sa ostalim klubovima i to na temu rada službenih lica.

"Nogometni klub „Čelik“ se ranije nije oglašavao po pitanju očitih sudijskih grešaka protiv nas jer smo vjerovali da su plod slučajnosti i da će sudijska organizacija adekvatno kazniti sudije. Međutim, suđenje koje iz kola u kolo koje ima naš klub, a posebno u zadnjih nekoliko utakmica jesenjeg dijela polusezone, bio je jasan pokazatelj u kojem pravcu će se odvijati ovo takmičenje u trećem rangu BH fudbala.

Ovom prilikom, Nogometni klub Čelik Zenica želi javno izraziti svoje nezadovoljstvo i razočarenje sistemom upravljanja i rukovođenja fudbalske igre, a posebno licima koja dijele pravdu na zelenom terenu.

Oglasi

Podsjećamo javnost da je meč 14. kola Druge lige FBiH između NK Čelik i NK Bosna Visoko prekinut u 60. minuti, nakon što su domaći navijači, izrevoltirani još jednom izrazito diskutabilnom sudijskom odlukom, utrčali u teren.

Još jednom izražavamo žaljenje zbog nastale situacije i ne opravdamo ponašanje pojedinaca, te još jednom podsjećamo nadležne na svim nivoima Nogometnog saveza da je došlo krajnje vrijeme u kojem svi zajedno trebamo gledati na uzroke dešavanja nemilih scena na stadionima u BiH i rješavanje istih, a ne samo pričati o posljedicama.

Bio je ovo okidač, zbog kojeg je NK Čelik odmah u ponedjeljak (15.11.2021.godine) uputio zahtjev Nogometnom savezu ZDK, koji ove godine rukovodi takmičenjem, za hitno održavanje sastanka sa predstavnicima Saveza.

Svjesni procedura propisanih Disciplinskim pravilnikom i Pravilnikom o takmičenju, nogometni klub Čelik Zenica čekao je poziv za očitovanje, u kojem bi, kao stranka u postupku, mogli iznijeti svoja zapažanja i ukazati na propuste u radu sudija.

23.11.2021. godine putem maila smo zaprimili zahtjev za očitovanje, prema kojem nam je ostavljen rok od 3 dana. Nekoliko sati poslije, ponovo smo putem maila dobili Odluku kojom se utakmica registruje službenim rezultatom 0:3.

Zahtjev i Odluku možete pogledati ovdje.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U cilju zaštite interesa kluba, NK Čelik je dostavio očitovanje koje možete pogledati ovdje te smo također i uputili inicijativu za održavanje sastanka na temu rada službenih lica i ravnoporavnosti klubova svim klubovima Druge lige FBiH.

Svjesni smo na koji način stvari funkcionišu i vrlo lako možemo ići istim putem, ali mi ne želimo biti dio pokvarenog sistema već nosioci njegovih pozitivnih promjena. Zato ćemo nastaviti hrabro i odlučno da se borimo za dobrobit fudbala u našoj zemlji, jer smatramo da su igrači ti koji moraju imati glavnu ulogu, te da jedino fer i korektna borba na terenu treba i mora da odluči pobjednika".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Ko njiha je*e. 3:0 za Visocake i oduzimaj bodove Celku. Kad ne znaju utakmice gledat
6 15
Velez.Red
Sta je Zenicke picke. Kada smo mi ustali i rekli dosta. Svi ste sutili. E sada neka vas sve karaju sudije. ****le vas one.
8 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi