NK Čelik krenuo s pripremama: Naredne sezone žele biti u vrhu Premijer lige
Novi stručni štab na Bilinom polju očekuje da se Zeničani naredne sezone bore za vrh tabele

Novom treneru Hasanu Özeru na prvom treningu odazvalo se 20 igrača

NK Čelik krenuo s pripremama: Naredne sezone žele biti u vrhu Premijer lige

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su krenuli s pripremama za novu sezonu u Premijer ligi, gdje klub s Bilinog polja ima mnogo veće ambicije nego prošle sezone.

Novi šef struke Hasan Özer zajedno sa novim trenerima u stručnom štabu Almirom Seferovićem i Ibrom Hodžićem izvršio je prozivku nogometaša.

Na prvom treningu pojavilo se 20 igrača, dok nisu trenirali Harun Vardo i Luka Miletić zbog povrede. Fenan Salčinović je trenirao, dok Marin Jurina nije, s njima će se razgovarati o novom ugovoru. Opravdano su odsutni bili Tarik Adilović, Anel Dedić, Ševko Okić, Ivan Livaja, Armin Duvnjak i Mahir Mehić.

Od novih igrača na treningu su prisustvovali Tarik Isić, Petar Raguž, Marko Perišić, Ermin Huseinbašić, Nermin Hajdarević i Dženis Huseinspahić.

Novi šef struke u kratkom govoru pred igračima je kazao da očekuje red, rad i disciplinu.

"Od danas pa u narednom periodu na prvom mjestu ovdje će biti disciplina, svi morate ranije dolaziti na trening, a pet minuta prije početka treninga svi ćete biti ovdje na terenu. Neću trpjeti nedisciplinu, želim dobar rad i svima vam želim sretan boravak ovdje, kao i sebi, te mojim pomoćnicima", kazao je kratko Ozer.

Nakon toga igrači su odradili lagani trening, kojeg su začinili tortom, budući da danas klub s Bilinog polja slavi 74 rođendan.

Kako smo uspjeli saznati, ekipa će u Zenici biti u narednim danima, a planiran je odlazak u Tursku, gdje će se ponovo odraditi i glazura, kada su u pitanju ljetne pripreme.
U narednim danima očekuje se još nekoliko pojačanja, prije svega na golmanskoj poziciji, te poziciji napadača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što sigurno sve navijače Čelika zanima jeste status Harisa Dilavera, kojem ističe ugovor s klubom. On je dobio još malo prostora da pronađe inostrani angažman, a ako ne bude ništa od toga, ovaj igrač će ostati na Bilinom polju.

U narednim danima očekuje se i zvanično predstavljanje novog trenera, odnosno stručnog štaba, na kojem će biti više govora o pripremama, te ambicijama u narednoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
KAKVA JE OVO OPREMA? TRENER U NIKE OPREMI, POMOCNICI U LEGEA OPREMI IZ 2010, IGRACI U SUDIJSKOJ CRNOJ OPREMI IZ 2008., LUDILO ...
0 18
Disha
Cuj radice glazuru,..hahahaha Gasi tursku prciju.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi