NK Čelik na Bilinom polju ubjedljiv protiv NK Stupčanica
Aganspahić je danas postigao dva gola, te je propustio još nekoliko izglednih šansi u prvom poluvremenu

Prijateljski meč u Zenici

NK Čelik na Bilinom polju ubjedljiv protiv NK Stupčanica

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju odigrali prijateljski meč protiv ekipe NK Stupčanica. Druga ekipa Zeničana danas je bila bolja od drugoligaša iz Olova rezultatom 5:0.

Nakon što su dugo tražili protivnika za jedan prijateljski meč, crno-crveni su danas konačno i odigrali prijateljsku utakmicu, koja je bila zatvorenog tipa. Za Zeničane su u ovoj utakmici nastupili igrači koji nisu imali veliku minutažu u ovoj sezoni, te nekoliko omladinaca, koji su se za poziv šefa struke izborili dobrim igrama u kadetskoj i juniorskoj ekipi Zeničana.

Utakmicu u Zenici bolje su otvorili domaćini, koji su od prve minute vršili pritisak na zadnju liniju gostiju iz Olova. Ipak na prvi gol se čekalo do 18. minute, Pecelj je sjajno ubacio s lijeve strane, a Resić s pet metara rutinski pogađa za 1:0. Samo tri minute kasnije, gosti su imali sjajnu šansu, nakon greške Žune, Mehanović je krenuo sam na Nurkovića, koji mu je izbio loptu i propala je velika šansa za goste.

Domaćini su povećali vodstvo u 23.minuti, Musić je bio začetnik akcije, dodao je loptu za Pecelja, koji ponovo sjajno asistira za Aganspahića, koji pogađa s par metara za 2:0 vodstvo Čelika. Nisu se Zeničani zaustavili na tome, pa su imali još dvije velike prilike preko Resića u 26 i 40. minuti, ali ofanzivac Čelika nije bio precizan. Ipak u 44.minuti još jedna lijepa akcija Čelika, Žuna je izbacio Blaževića na desnoj strani, a ovaj sjajno ubacio na pet metara, gdje se ponovo našao Aganspahić koji pogađa za 3:0. Tim rezultatom je i okončano prvo poluvrijeme današnje utakmice.

Na poluvremenu je trener domaće ekipe u svlačionici ostavio Zilića, Pecelja, Blaževića, Žunu i Aganspahića, dok su priliku za igru dobili Carlos, Mahmić, Husejnović, Čičak, Karalić i Piljug.

U 49. minuti poništen je lijep gol Davuda Čička, mladog juniora Čelika, koji je sjajno lobovao gostujućeg golmana. Još jednu lijepu šansu kreirali su juniori Čelika, koji su danas dobili šansu da se u seniorskom timu pokažu. U 53. minuti Karalić je sjajno prošao po desnoj strani ubacio na sedam metara, Čičak lijepo primio loptu, ali je njegov šut završio malo pored lijeve stative. U 63.minuti Zeničani postižu novi gol, sjajno je prošao Resić po desnoj strani, zaobišao golmana gostiju, te odigrao povratnu loptu za mladog Čička, koji s pet metara postiže gol za 4:0.

Gosti su u 70.minuti imali šansu da postignu počasni gol, ali Nurković je sjajno intervenisao ispred jednog igrača gostiju. U 88. minuti novi gol u mreži golmana Stupčanice, mladi Davud Čičak odlično je istrčao kontranapad i nesebično asistirao za Ševkiju Resića, koji sa pet metara pogađa za konačnih 5:0 za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik: Nurković, Blažević,Zilić, Duvnjak, Pecelj, Baban, Žuna, Keita, Musić, Resić i Aganspahić. Još su igrali: Carlos, Mahmić, Husejnović, Čičak, Karalić i Piljug. Trener: Igor Jović

NK Stupčanica: Kadrić, Ahmetspahić, Čilić Biogradlija, Sokolar, Karičić, Kopić, Abazović, Hadžiabdić, Avdibašić i Mehanović. Trener: Imširović Rifat.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
To vam i jeste nivo.
1 5
RobijasZe
Samo zenicku djecu forsirat da igraju, niko ne moze igrati za jedan grad, klub kao neko ko je tu rodjen, ko zivi za taj isti grad i klub. #samoCelik !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi