Igra bez glave i repa: Hoće li Božičić preživjeti poraz na Tušnju?

Igra bez glave i repa: Hoće li Božičić preživjeti poraz na Tušnju?

A. Beganović

Mnogo su u Čeliku očekivali od današnjeg susreta na Tušnju, kako navijači tako i struka, igrači ali i čelni ljudi kluba. 

Čelik je u okviru 17. kola gostovao kod Tuzla Cityja, ekipe koja je prvi dio sezone bila najprijatnije iznenađenje, ali kojoj u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. Upravo iz tog razloga sa mnogo optimizma su Zeničani otputovali u Tuzlu po bodove koji bi im bili zlata vrijedni u borbi za goli premijerligaški život a nezvanično predsjednik kluba je obećao i vanredne premije za pozitivan rezultat. 

No, nakon odigranih 90 minuta na Tušnju može se zaključiti da je optimizam bio bez pokrića. Loša postavka igre, koja već duže vrijeme nema ni glavu ni rep, bezvoljnost fudbalera na terenu na kraju su rezultirali novim gostujućim porazom bez ispaljenog metka od danas također više lošom nego dobrom ekipom domaćina.

Čelik je tako ostao na 16 bodova, samo tri više od 11-plasirane Mladosti i s pravom su navijači i simpatizeri ovog kluba nezadovoljni.

Ono što svakako Zeničanima ne ide u prilog pred posljednja dva kola je i to što pomaka u igri izabranika Slaviše Božičića nema a svakako da za to odgovornost snosi i ovaj stručnjak koji nije uspio razbuditi ekipu koju je preuzeo od Babića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pomaka nema, uz to i više nego čudne trenersku odluke, te pogotovo van svog doma očajna igra su alarm za uzbunu pa će biti  zanimljivo vidjeti da li će Božičić preživjeti novi poraz, četvrti (jedan službenim rezultatom) od šest utakmica koliko je kao šef struke predvodio ekipu.

Gledajući blisku prošlost - teško, no u narednim danima saznat ćemo šta misli prvi čovjek kluba Olgun. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Princ_belog_grada
Ajde kad vec pises,ne pisi gluposti majke ti. Da krenemo od pocetka,Siroki pobedjen,dobra igra,onda ste protiv Sarajeva u gostima pisali hvalospeve kako su odigrali I kako je sudija morao da se bruka,losa Igra protiv Veleza,Zelju nisu ni igrali,Zvjezdu pobedili sa dobrom igrom,I sad losa utakmica protiv Tuzle. To su dve utakmice sa losom igrom,sa obzirom u kojoj je Celik situaciji nista strasno. Samo pre nego sto napisete nesto malo ukljucite mozak,a ne samo da pisete da bi pisali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi