NK Čelik na gostujuću pobjedu protiv FK Sarajevo čeka 32 godine
Detalj sa posljednje utakmice na Koševu, duel mladog reprezentativca Vedrana Vrhovca i ponajboljeg napadača lige Mersudina Ahmetovića

U susret derbiju starih rivala

NK Čelik na gostujuću pobjedu protiv FK Sarajevo čeka 32 godine

Dino Kurbegović, foto: T. Hebib

Nogometaši Čelika četiri kola prije kraja prvenstva u Premijer ligi osigurali su opstanak u Premijer ligi. To je ujedno i bio cilj Zeničana u ovoj sezoni, ali matematićki izabranici Cihata Arslana još su u igri za izlazak u Evropu.

Klub s Bilinog polja trenutno ima dva boda manje od Željezničara, koji se nalazi na poziciji koja naredne sezone vodi u Evropu. Ipak crno-crveni u posljednja četiri kola imaju daleko najteži raspored, jer igraju protiv četiri najbolje ekipe u BiH.

Zeničani će prvo gostovati na Koševu kod lidera Sarajeva, zatim će dočekati Zrinjski, gostovati Željezničaru, te u zadnjem kolu na Bilinom polju dočekati Široki Brijeg.

Veoma težak raspored za Čelik, posebno kada se uzme u obzir veoma mal izbor kvalitetnih igrača u rosteru, te povrede nekolicine nogometaša. U petak će Čelik na gostovanje Sarajevu, lideru prvenstva i finalisti Kup-a BiH.

Koliko je teško gostovanje za Čelik, kada je u pitanju naredni meč na Koševu, govori statistika da su crno-crveni posljednji puta slavili protiv bordo ekipe na Koševu prije 32 godine. Zaista nestvaran podatak i negativna tradicija, koja nikako da se sruši.

Rijetko se Čelik s gostovanja Sarajevu vraćao neporažen, a posljednji put to je bilo prije nešto više od tri godine, kada je na Koševu bilo 1:1, a zanimljivo poslije te utakmice, Meho Kodro je dobio otkaz na klupi bordo kluba, Zeničane je tada s klupe predvodio Boris Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za utakmicu protiv Sarajeva, stručni štab neće moći računati na povrijeđene Vardu, Miletića i Okolija, te Hodžića, Lelića i Pavlovića. Zeničani će tako bez pola tima suprotstaviti se najboljoj ekipu u Premijer ligi.

Ove sezone na Koševu je bilo 3:1 za Sarajevo, golove za domaćine su postigli Rahmanović, Velkoski i Pidro, dok je za Čelik pogodio Jurina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romario 77
Sarajevo je novi sampion
5 0
Analiticar
Ako ih sad ne pobjede dok im je ovaj punoglavac na klupi, nece nikada!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi