Paschal Okoli propušta duel protiv Sarajeva
Okoli sa Čelikom nije prošao cijele pripreme, tako da to uzima danak u finišu prvenstva kada se odlučuje o konačnom plasmanu na kraju sezone

Nigerijac povrijedio zadnju ložu protiv GOŠK-a

Paschal Okoli propušta duel protiv Sarajeva

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika pobjedom u prošlom kolu protiv GOŠK-a matematički su osigurali opstanak u Premijer ligi četiri kola prije kraja prvenstva, ali i isto tako zadržali i nadu da se mogu dokopati Evrope.

Kako se prvenstvo bliži kraju, do izražaja dolazi sve više i više manji roster kvalitetnih igrača kluba s Bilinog polja. Protiv tima iz Gabele u 25.minuti zbog povrede zadnje lože, igru je napustio Pashal Okoli, defanzivni veznjak, koji je po potrebi igrao i stopera.

Ovaj 21-godišnji nogometaš koji je u Čelik stigao iz turskog Bursaspora propustit će narednu utakmicu, a to je derbi starih rivala na Koševu.

Osim Okolija za ovu utakmicu Cihat Arslan neće moći računati na ranije povrijeđene Luku Miletića, Haruna Vardu, te trojku iz Sarajeva, Bojana Pavlovića, Dušana Hodžića i Sanjina Lelića, koji nemaju pravo nastupa protiv Sarajeva, jer su se tako klubovi dogovorili prije dolaska ovih nogometaša na Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tim se nakon suspenzije zbog kartona vraća veznjak Anel Dedić, a još nije poznato ko će biti rezervni golman Karajbiću za meč na Koševu, a moguće da to bude golman iz omladinskog pogona.

Čelik i Sarajevo ove sezone igrali su dva veoma zanimljiva meča, na Bilinom polju u sjajnoj atmosferi pred više od 10.000 gledalaca nije bilo golova, dok je na Koševu, bordo tim teškom mukom slavio protiv Zeničana rezultatom 3:1 u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Opet vi o Celiku I evropi .I da je prvak nece igrati u evropi zbog dugova ,UEFA je tu jasna ,klubovi sa dugovima ne mogu igrati ni LP ni EL.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi