NK Čelik potvrđena žestoka kazna, iz kluba poručili: Moć odlučivanja je u rukama pojedinaca
Detalj sa navedenog meča odigranog u Zenici

Zbog incidenta na susretu sa Bosnom iz Visokog

NK Čelik potvrđena žestoka kazna, iz kluba poručili: Moć odlučivanja je u rukama pojedinaca

S. Mlaćo
NK Čelik žestoko je kažnjen zbog propusta u meču sa NK Bosna Visoko, u prvom dijelu sezone.

NK Čelik kažnjen je zbog propusta u meču sa NK Bosna Visoko, u prvom dijelu sezone.

Zeničani su izgubili taj meč za zelenum stolom, a razlog su neodgovorni navijači koji su utrčali u teren kako bi se obračunali sa službenim licima.

Apelaciona komisija NS FBiH usvojila je žalbu Čelika, a zatim je disciplinski sudija Aldin Avdić u ponovljenom postupku izrekao sljedeću kaznu.

  1. Zbog prekršaja iz člana 56. (slaba organizacija) i 59. Disciplinskog pravilnika (neredi na stadionu), a u vezi sa članom 22.01. propozicija takmičenja II. lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021./2022. na utakmici 14. kola II. lige FBiH grupa Centar: NK Čelik i NK Bosna odigrane dana 14.11.2021. godine kažnjava se novčanom kaznom od 2.000,00 KM;
  2. NK Čelik, u skladu sa članom 59 (3) disciplinskog pravilnika N/FSBiH kažnjava se zabranom igranja pred gledaocima tri domaće prvenstvene utakmice;
  3. NK Čelik, u skladu sa članom 59 (2) disciplinskog pravilnika N/FSBiH oduzimaju se tri boda u takmičarskoj sezoni 2021/2022 II lige FBiH grupa Centar.

Tim povodom oglasili su se sa Bilinog Polja i bili veoma razočarani. Žalba im nije mogla.

“Iz navedene odluke, vidljivo je da je disciplinski sudija zadržao šablonski način kažnjavanja klubova, te da uopšte nije uzeo u obzir dokaze koje je NK Čelik iznio u žalbenom postupku koji jasno pobijaju navode koje je sudija naveo u obrazloženju odluke.

Oglasi

NK Čelik je kao organizator ove utakmice poduzeo i više nego što je predviđeno propozicijama takmičenja (angažovan je dodatni broj pripadnika zaštitarske agencije, redara, te policijaca), te u tom smislu poduzeo potrebne radnje kako bi utakmica prošla u najboljem redu. Očigledno je da je disciplinski sudija odluku o kažnjavanju donio na osnovu delegatskog izvještaja u kojem su sudije za sramotno suđenje dobile prolaznu ocjenu, a i sam izvještaj je sadržao niz netačnih i neistinitih informacija koji ne odgovaraju činjeničnom stanju.

Poučen iskustvom, NK Čelik se neće izlagati novim troškovima potrebnim za pokretanje novog žalbenog postupka jer u klubu očekujemo da isti neće polučiti željeni rezultat i ublažiti kaznu.

Iz ovog slučaja je vidljivo da se organi saveza bave isključivo posljedicama, a ne i samim uzrocima koji su doveli do incidenta na utakmici kojeg ne opravdavamo, međutim u klubu smatramo da se situacija u bosanskohercegovačkom fudbalu neće popraviti sve dok je moć odlučivanja o sportskim rezultatima u rukama pojedinaca, a ne samih igrača na terenu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nadamo se da će ovaj primjer svima poslužiti kao škola iz koje ćemo svi zajedno izaći pametniji, te da ćemo naučiti na vlastitim greškama.

Ne damo Čelik!“, stoji u saopštenju na zvaničnoj stranici kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

shokato
samo mi nije jasno zasto se o treceligasu ovoliko pise ,ljudi i kad su bili u ligi najgori su bili i uvijek su problemi sa njima bili u vezi disciplinskih komisija ,sve zivo su skrnavili i blatili , celik je za "cimburijada" lige i to je to ..... ugasili se dabogda vise
3 9
Bilbord
Kako vas nije stid ovo pisati. Za vas je korida i ništa drugo.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi