NK Čelik u nastavku sezone sa akcentom na forsiranje i afirmaciju mlađih igrača

Zeničani u nedjelju gostuju Stupčanici

NK Čelik u nastavku sezone sa akcentom na forsiranje i afirmaciju mlađih igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru otvaranja nastavka sezone u Drugoj ligi FBiH grupa "Centar" gostovati kod lidera ekipe Stupčanice iz Olova. 

Zeničani nemaju imperativ prvog mjesta i ulaska u viši rang budući na finansijsku situaciju u klubu, ali svakoj utakmici idu na pobjedu i žele ostaviti dobar utisak.

To je danas na press konferenciji potvrdio i šef struke Pavle Skočibušić, te njegov pomoćnik, ali i prvi golman ekipe Adis Nurković.

"Realno nemamo velike šanse za prvo mjesto, ali to svakako nam ne daje alibi da u svakom meču ne idemo na pobjedu. U nedjelju gostujemo po meni najboljoj ekipu u ovom rangu takmičenja, koja nas je ovdje pobijedila 0:1, na meču gdje smo bili mi bolji protivnik. U Olovo idemo desetkovani, ni sam ne znam koliko igrača nam je van stroja zbog povrede, pojedinci igrači nisu još registrovani, dok smo dvojicu omladinaca prepustili juniorskoj selekciji ovog vikenda, koja igra derbi prvenstva protiv Romarija, odnosno bore se za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu" ističe Skočibušić.

Mladi igrači ga iznenadili protiv OFK Beograda, te će u nastavku sezone dobiti veliku minutažu.

"Tako smo se u klubu i dogovorili za ovaj drugi dio sezone, mladi će dobiti sigurno veliku minutažu. Protiv OFK Beograda su donijeli prevagu, te smo zahvaljujući tim mladim igračima, te podrškom navijača preokrenuli rezultat i na kraju pobijedili 2:1. Treba im svakako dati podršku, kako mi u stručnom štabu, ostali igrači, te navijači i siguran sam da ćemo afirmirati nekoliko njih, te da će biti oslonac ekipe u narednim sezonama", kazao je Skočibušić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Njegov pomoćnik, te golman u ekipi Adis Nurković ističe da se ekipa ozbiljno pripremila za nastavak sezone, ali da imaju dosta nevolja s igračkim kadrom, tako da ne znaju ni ko će nastupiti u nedjelju.

"Znamo kakve probleme imamo, povrijeđeni su Žuna, Vardo, Kovač, Sivac, Smajić, omladinci će ovaj vikend igrati za juniore umjesto za prvi tim, desetkovani putujemo u Olovo. Naravno da ćemo mi dati svoj maksimum zbog dresa kojeg nosimo i naših navijača koji će sigurno doći da nas podrže, a vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno. Stupčanica ima najviše ambicije, pripremali su se u Turskoj, vidjet ćemo ko će na kraju biti bolji. Na nama je da nas par iskusnih u ekipi uz mene, Mahmutovića i Salčinovića koji je tu s nama trenira i daje nam još dodatnu snagu i kvalitete, ali i ozbiljnost na treninzima posebno kada su u pitanju mladi igrači da pomognemo mlađim igračima i da napravimo dobar tim za narednu sezonu", kazao je Nurković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Svaka cast na borbi, samo jako!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi