NK Čelik protiv FK Olimpik najavio dobru sezonu

Trijumf Zeničana

NK Čelik protiv FK Olimpik najavio dobru sezonu

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

NK Čelik pobijedio je na Bilinom polju u pripremnom meču sarajevski Olimpik rezultatom 2:0.

Odličan meč pružila su oba tima, a na kraju je domaći klub slavio pobjedu i tako je na pravi način najavio novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Od samog početka Čelik je krenuo ofanzivno. Imali su domaći nekoliko opasnih situacija pred golom Olimpika, a u 23. minuti su stigli i do vodstva.

Za vodstvo Čelika pogodio je Isić. Jamak odlično ubacuje iz kornera, a Isić je na pravom mjestu za 1:0.

Potom se i Olimpik probudio. Pandža je imao dvije sjajne šanse, ali ih nije iskoristio, da bi kazna stigla u 45. minuti. Oboren je Huseinbašić u kaznenom prostoru, dosuđen je penal, a Dedić pogađa za rezultat prvog poluvremena od 2:0.

Čelik je i u drugo poluvrijeme ušao dosta dobro. Brekalo je pogodio stativu, a zatim je i Dilaver bio u dobroj poziciji, ali je izblokiran.

Zatim se ponovo bude i gosti iz Sarajeva. Dva puta su prijetili preko Zebe, a Pavlović uz ovacije sa tribina zaustvlja njegov udarac.

Resić je uzvratio za domaće, ali ni mladi fudbaler ne uspijeva zabiti iz dobre pozicije i to je bilo to u današnjem meč, te je Čelik stigao do pobjede.

Pripremni meč:

Čelik - Olimpik 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik: Pavlović, Raguž, Pecelj, Isić, Vrhovac, Jamak, Huseinbašić, Perišić, Dilaver, Dedić, Okić.

FK Olimpik: Hadžić, Borovčanin, Čizmić, Sadiković, Beširović, Muminović, Handžić, Zeba, Stjepanović, Bogučanin, Pandža.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Platite doprinose ljudima,bando turska.
0 14
Disha
Cigani protiv cigana.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi