Svečano je večeras u Zenici: 35 godina vjernosti i ljubavi Robijaša!

Iza Čelika je težak period, ali sada se 'lakše diše'

Svečano je večeras u Zenici: 35 godina vjernosti i ljubavi Robijaša!

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

U Zenici posljednji meč 15. kola Prve lige FBiH igraju Čelik i Zvijezda Gradačac.

Čelik je sjajno krenuo i poveo pogotkom Kenana Šarića u devetoj minuti, a na početku su svi prisutni minutom šutnje odali počast Aliji Bičakčiću koji je preminuo prije par dana u Zenici.

On je bio jedan od najvećih navijača Čelika i predvodnik poslijeratne generacije Robijaša, a zanimljivo da su i navijači gostiju parolom odali počast Bičakčiću, te dobili aplauze cijelog stadiona.

U 35. minuti svečano je bilo na Bilinom Polju. Robijaši su velikom bakljadom i koreografijom obilježili svoj 35. rođendan.

Robijaši su uvijek uz svoj Čelik, a tako je i večeras, tako će biti sve dok njihov voljeni klub postoji.

Bili su tu i kada je klub igrao ne tako davno kantonalnu ligu, a sada je stigao do Prve lige FBiH. Nadaju se što skorijem povratku u Premijer ligu BiH, što Zenica i Čelik svakako zaslužuju, ali i navijačka grupa kao što su Robijaši.

Oglasi

Ovako je to izgledalo u 35. minuti.


Treba istaći da Čelik trenutno ima vodstvo 1:0 i mnogo je bolji rival na terenu.

Nakon ove utakmice pauza će u Prvoj ligi FBiH, što će sigurno dobro doći Zeničanima da se dodatno konsoliduju za nove izazove.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Drugi dio sezone će otvoriti domaćim susretom sa Stupčanicom iz Olova, jednog od kandidata za Premijer ligu naše zemlje. Podsjetimo, jesenji prvak je FK Sloboda Tuzla.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Cestitke!
2 0
Convict
Ceeeeeeliiiiiiiiiik.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti