Neće biti suspenzije: NK Čelik postigao dogovor sa Brekalom o isplati dugovanja

Potvrđeno za SportSport.ba

Neće biti suspenzije: NK Čelik postigao dogovor sa Brekalom o isplati dugovanja · Saznajemo

M. Šljivak

NK Čelik i Slavko Brekalo postigli su sporazum o isplati dugovanja i zenički klub će bez problema odigrati meč protiv Famosa u okviru Druge lige FBiH, grupa Centar.

Zenički klub našao se pred novom suspenzijom nakon što je Brekalo zatražio isplatu dugovanja za period od jula 2019. do februara 2020. godine.

Rok za isplatu bio je danas do 16 sati, a na kraju je sporazum o isplati postignut i NK Čelik neće biti suspendovan.

Potvrdio je to za SportSport.ba i sam fudbaler Slavko Brekalo.

"Napravili smo sporazum. Nisam htio blokirati odigravanje utakmice. Nadam se da će Čelik biti korektan u ispunjavanju preuzetih obaveza iz sporazuma. Moram naglasiti da je sve proteklo korektno sa obje strane", rekao je Brekalo za SportSport.ba.

Brekalo je ponikao u dresu Širokog Brijega, a u svojoj dosadašnjoj karijeri pored Čelika igrao je još za Posušje, Vitez, Krško, Tuzla City i Neretvanac. Ovaj defanzivac je u dresu zeničkog kluba odigrao svega deset utakmica, a potom je karijeru nastavio u Neretvancu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Čelik je zbog velikih finansijskih problema iz prethodnih godina morao da se vrati u najniži rang takmičenja bh. fudbala, a u prvoj sezoni su odmah uspjeli da se plasiraju u viši rang.

Nakon četiri odigrana kola ove sezone zenički tim je na četvrtom mjestu tabele sa sedam osvojenih bodova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Trebo ih je poslat u najnizi rang, pa da onda i zvanicno odsele u Tursku. Turski klub, Turci su ih i ukanalili
0 20
Samoiskreno
Pogledajte sta je Fudo sa Turcinom uradio, 8 utakmica odigrao za 6 mjeseci i duzbo mu se 53 000 KM a pitaj boga koliko je uzeo na ruke. Znaci utakmica jedna 8000 KM, poluvrijeme mu koštalo 4000 KM.FUDO TURČINE NAPUSI SE QRCINE
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti