NK Čelik u najjačem sastavu na gostovanju u Mostaru
Zeničani su dobro otvorili novu sezonu u Premijer ligi, a protiv Veleža an teškom gostovanju žele pozitivan rezultat, što je sigurno sve osim poraza

U tim se vraćaju Okić i Raguž

NK Čelik u najjačem sastavu na gostovanju u Mostaru

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika dobro su otvorili novu sezonu u Premijer ligi. Pobjeda na Pecari i remi protiv Sarajeva na Bilinom polju sigurno mogu da zadovolje probirljivu zeničku publiku.

Zeničani ove sezone žele da se bore za sami vrh tabele tako da će morati osvajati bodove kako na domaćem tako i na gostujućim terenima. Naredno kolo za crno-crvene donosi teško gostovanje u Mostaru. Zeničani idu na megdan Veležu, koji je povratničku sezonu u Premijer ligi otvorio s dva poraza.

Izabranici Ibre Rahimića su veoma loše ušli u novu sezonu što su njihovi protivnici Mladost i Zrinjski iskoristili. Klub s Bilinog polja ako želi da bude u vrhu onda i na gostovanju u Vrapčićima mora ići na pobjedu.

Razlog više za zadovoljstvo stručni štab na čelu s Hasanom Ozerom ima u vidu povratnika u tim Ševke Okića, te Petra Raguža koji su zbog povreda propustili derbi protiv Sarajeva. Za gostovanje u Mostaru biće spreman i Tarik Isić koji je u finišu utakmice protiv Sarajeva napustio teren zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik po tradiciji loše prolazi u Mostaru, a posljednju i jedinu pobjedu u gostima protiv Veleža ostvarili su prije šest godina kada je bilo 0:2 za Zeničane, a strijelac oba gola bio je Jasmin Mešanović. Posljednji meč prije nego što će prije tri sezone popularni Rođeni ispasti iz Premijer lige, završen je podjelom bodova 0:0 na stadionu Rođeni.

Nema sumnje da se u subotu očekuje jedna dobra i otvorena utakmica u kojoj bi trebali najviše profitirati oni koji dođu na stadion.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Forza Velez ovaj put pobjeda M.U.S.V.D.G
29 0
Samoiskreno
Sretno Čeliku iz Beograda ! PFC 40 +!
2 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi