NK Čelik u nastavku sezone jači za sjajnog defanzivca
Mladi defanzivac oporavio se od teške povrede koljena, te će na proljeće biti na dispoziciji stručnom štabu Zeničana

Smajić se oporavio od teške povrede koljena

NK Čelik u nastavku sezone jači za sjajnog defanzivca

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika polusezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar" okončali su kao lideri sa dva boda prednosti ispred ekipa Bosne i Koline, koji će uz Famos biti i najozbiljniji konkurent Zeničanima za to prvo mjesto i doigravanje za ulazak u 1.ligu FBiH.

Izabranici Armina Duvnjaka odigrali su veoma dobru polusezonu, gdje su upisali samo jedan poraz, te su ekipa sa najviše postignutih, te i najmanje primljenih golova. Jasno je da su crno-crveni najozbiljniji u toj borbi za prvo mjesto, a na proljeće se očekuje da to i potvrde.

U drugi dio sezone, Čelik će uči jači za nekoliko novih imena. Osim par novih igrača koji se očekuju da dodatno pojačaju konkurenciju u timu, na proljeće će tim Armina Duvnjaka biti jači i za oporavljenog defanzivca Dženana Smajića.

Ovaj nogometaš, koji nastupa na svim pozicijama u odbrani, ali i na poziciji defanzivnog veznog na prijateljskoj utakmici prošle zime protiv OFK Beograda doživio je tešku povredu koljena, zbog koje je pauzirao godinu dana. Ovaj 21-godišnjak oporavio se od povrede, te je već u trenažnom procesu, a početkom naredne godine, kada bi trebale početi pripreme ekipe s Bilinog polja trenirat će punim intenzitetom sa ostalim igračima.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

To sigurno može da raduje stručni štab Zeničana, jer će na proljeće imati veoma kvalitetnu opciju u odbrani i veznoj liniji, a prije povrede Smajić je bio standardan igrač. Ovaj nogometaš svoju karijeru je počeo u Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je sa kadetima i juniorima igrao Premijer ligu BiH. Nakon toga pola godine proveo je u 1.ligi FBiH, gdje je nastupao za Simm-Bau, te se onda vratio na Bilino polje u januaru 2021. godine.

Čelik će na proljeće igrati na dva fronta, budući da su izborili plasman u 1/8 finala Kupa BiH, gdje su za protivnika dobili tim Radnika iz Bijeljine, a taj meč, će se igrati na Bilinom polju 18 ili 19. februara naredne godine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Nadam se samo boljem i jacem Celiku u proljece.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi