"Gradska uprava ne poštuje odluke Gradskog vijeća i nastavlja kršiti sporazum"
Rukovodstvo Zeničana podsjeća javnost o neispunjavanju obaveza iz Sporazuma od strane Gradske uprave

Dug Grada prema NK Čelik: 255.244,55 KM

"Gradska uprava ne poštuje odluke Gradskog vijeća i nastavlja kršiti sporazum"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

U javnosti je dobro poznata situacija kada je u pitanju spor između NK Čelik i Grada Zenica zbog ne izvršavanja obaveza iz Sporazuma, Danas su se iz zeničkog kluba ponovo oglasili u vezi nepoštivanja Sporazuma i odluka Gradskog vijeća.

Izostaju uplate rata koje je Grad Zenica bio obavezan uplatiti

"Gradska uprava ne poštuje odluke Gradskog vijeća i nastavlja kršiti sporazum. Dug prema klubu: 255.244,55 KM! Nažalost, izostala je uplata 13. rate u iznosu 18.509,80 KM koju je Grad Zenica jučer bio obavezan uplatiti klubu. Iako Grad Zenica uredno izvršava obaveze po potpisanom reprogramu s Poreznom upravom FBiH, istovremeno nastavlja s neispunjavanjem druge preuzete obaveze iz Sporazuma o međusobnoj saradnji s NK Čelik Zenica – da klubu transferira sredstva naplaćena od zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje, te dug na današnji dan iznosi: Glavnica: 240.627,40 KM, Kamata: 14.617,15 KM, Ukupno: 255.244,55 KM".

Gradska uprava čini krivično djelo zbog neispunjavanja odluka Gradskog vijeća Zenica

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Podsjećamo javnost da je Gradsko vijeće 18.11.2021. godine donijelo jasan zaključak da Gradska uprava izvrši uplatu glavnice dugovanja prema NK Čelik Zenica za 2021. godinu i to u iznosu: 203.607,80 KM, međutim Gradska uprava se oglušila i na taj zaključak iako svako neispunjavanje odluka Gradskog vijeća predstavlja krivično djelo!
Ovim putem izvještavamo javnost i da će klub, iako to nije dužan, predati svu potrebnu dokumentaciju za javni poziv za dodjelu sredstava iz transfera za sport iz budžeta Grada Zenica, te i na taj način zatražiti samo sredstva koja klubu pripadaju od zakupnina poslovnih prostora kako je i definirano Sporazumom o međusobnoj saradnji", saopštili su iz kluba s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Fudooo ubleho jel imas stida i srama. Ubleha kakvu ova drzava jos nije vidila.
4 2
celikze
Majmun orangutan je Fu-do
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi