NK Čelik zainteresovan za golmana FK Sarajevo
Iskusni čuvar mreže otpisan je na Koševu nakon što je u revanš utakmici u kvalifikacijama protiv Atalante pokazao srednji prst navijačima Sarajeva, čime je zapečatio svoju karijeru u dresu bordo ekipe.

Zeničani žele još jednog iskusnog čuvara mreže

NK Čelik zainteresovan za golmana FK Sarajevo · Saznajemo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika do subote ostaju na pripremama u Antaliji, gdje su odigrali već nekoliko kontrolnih utakmica. Zeničani se uigravaju za nastavak prvenstva, gdje im je cilj što prije "izboriti" opstanak u Premijer ligi, kako ne bi strijepili do zadnjeg kola.

Nekoliko igrača je otišlo iz Čelika, novi su došli, ali evidentno je da je crno-crvenima potrebno još nekoliko fudbalera. Zeničani trenutno u rosteru imaju samo dvojicu klasičnih stopera Miletića i Vrhovca, tako da je potrebno da klub angažuje još jednog defanzivca, koji bi zatvorio tu poziciju do kraja prvenstva.

Osim stopera, kako SportSport.ba saznaje, Čelik je zainteresovan i za golmana Sarajeva, 32-godišnjeg Bojana Pavlovića, koji još ima ugovor s bordo ekipom, ali ne brani od utakmice u Evropi, kada je na Koševu protiv Atalante pokazao navijačima srednji prst.

Čelik je na pripreme u Tursku poveo trojicu golmana, Finca Sami Volotinena, te dvojicu mlađih čuvara mreže Fikreta Karajbića i juniora Harisa Jupića. Budući da bi Zeničani mogli ostati bez Branislava Ružića, prema kojem imaju dug, a koji bi ubrzo mogao dobiti raskid ugovora, stručni štab želi još jednog iskusnog golmana, da zatvori tu poziciju do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pavlović je iskusan i provjeren golman, koji je otpisan kod trenera Husrefa Musemića i sigurno da bi za njega, ali i za Čelik dobro bilo da narednih pola sezone provede u Zenici. Inače, Pavlović sa ekipom Sarajeva ima ugovor do ljeta ove godine, a u Čelik bi mogao doći na posudbu do kraja sezone, baš kao što su to učinili Dušan Hodžić, te Sanjin Lelić, koji nisu u planovima trenera bordo ekipe za nastavak sezone.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Ja se tebi Pavlovicu zahvaljujem i halalim ti onaj prst prema nama... Da to nisi uradio ,mi jos uvijek ne bi na golu imali najtalentovanijeg golmana lige i U-21 reprezentativca... Sretno tebi bilo i daleko ti kuca od Bordo svetinje bila za sva vremena
4 0
Div iz šehera
kloc
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi