Dva gola Žune i jedan Međuseljca za pobjedu Čelika protiv Mošćanice
Žuna je danas bio na visokom nivou, te je sa dva gola jedan od najzaslužnijih za pobjedu Zeničana i nastavak borbe za prvo mjesto

Druga liga FBiH, grupa "Centar", 11.kolo

Dva gola Žune i jedan Međuseljca za pobjedu Čelika protiv Mošćanice

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju pred oko 1.000 gledatelja u okviru 11.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekali ekipu Mošćanice iz Sarajeva, te slavili sigurnu pobjedu rezultatom 3:0.

Prije utakmice odata je počast minutom šutnje legendi NK Čelik, Ibrahimu Zukanoviću koji je preminuo u srijedu. Zeničani su u ovaj duel ušli nakon sjajne partije i pobjede protiv Sarajeva u okviru 1/16 finala Kupa BiH. Crno-crveni danas su imali imperativ pobjede kako bi ostali u utrci za prvo mjesto zajedno s ekipama Koline i Bosne.

Od prve minute domaćini su krenuli silovito prema golu gostiju, a to im se isplatilo u 13. minuti, pogriješila je gostujuća odbrana, Međuseljac je nesebično asistirao Žuni koji pogađa sa 10-tak metara za vodstvo Čelika 1:0. U jeku napada domaćina, jedanaesterac za goste, Isakoviću je s leđa prišao jedan igrač Mošćanice kojeg nije vidio, a kapiten domaćina pravi faul i glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Loptu je uzeo Mirza Šubo, šutirao po zemlji u donji desni ugao, ali sjajna odbrana domaćeg golmana Durme i ostaje 1:0. Kada se očekivao kraj prvog poluvremena novi gol u mreži gostiju, Durmiš je ovaj put asistent a strijelac je Međuseljac za 2:0 nakon prvog dijela.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako je počeo i drugi dio meča. Ponovo greška gostujuće odbrane i ponovo sjajna asistencija Međuseljca za Žunu, koji sa sedam metara pogađa za 3:0 za Čelik. Nastavili su se napadi domaće ekipe, te su Zeničani propustili nekoliko šansi preko Šijerkića i Sivca. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je meč okončan sigurnom pobjedom Čelika rezultatom 3:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon 11. kola Čelik ima 26 bodova, jedan manje od Bosne i četiri manje od vodeće Koline. S druge strane ekipa iz Sarajeva ostala je u sredini tabele na osmoj poziciji sa 16 bodova. U narednom kolu Zeničani će gostovati Krivaji dok će Mošćanica dočekati tim Azota.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Samo Celik
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi