U GOŠK-u optimizam pred sutrašnji meč: "Karakterna smo ekipa, nadamo se bodovima"

Problemi zbog kartona za Denisa Ćorića

U GOŠK-u optimizam pred sutrašnji meč: "Karakterna smo ekipa, nadamo se bodovima"

Samir Mlaćo

Nogometaši GOŠK-a danas će put Tuzle gdje sutra igraju protiv FK Tuzla City.

Ova dva tima dobro se poznaju, a Tuzlaci su u prvom kolu nove sezone slavili u Gabeli sa čak 4:1. Bila je to sigurno najlošija partija GOŠK-a u dosadašnjem dijelu sezone.

Pred polazak u Tuzlu Gabeljani su bili optimistični.

"Jedna u nizu utakmica koja nam slijedi. Utakmica protiv Posušja dala nam je samopouzdanje, a što se tiče utakmice u Tuzli očekujem dobru utakmicu sa naše strane, iako imamo problema u igračkom kadru.

Nadam se da će momci koji istrče dati sve od sebe i nadam se pozitivnom rezultatu. I Tuzla City ima male probleme, a moje mišljenje je da oni ne zaslužuju mjesto na kojem se nalaze i da imaju puno bolji igrački kadar", rekao je šef struke GOŠK-a Denis Ćorić.

Sjajne partije u zadnjoj liniji GOŠK-a pruža Vasilije Radenović.

Oglasi

"Neće biti lako sutra, ali mi smo karakterna ekipa. Nakon deset kola opet se sastajemo, ali sada imamo više iskustva. Nadam se povoljnom rezultatu za nas", rekao je Radenović.

Pohvalio je Premijer ligu.

"Prijatno sam iznenađen Premijer ligom. Ovako treba da se nastavi, fudbal u BiH je na pravom putu ka evropskom nogometu".

O meču u Tuzli govorio je Aldin Čajić, novajlija u redovima GOŠK-a.

"Znamo da je sutra važna utakmica za nas, a sa tri boda došli bi u mirniju situaciji na tabeli. Radili smo dobro cijelu sedmicu i pokušat ćemo osvojiti tri boda", istakao je Čajić koji ima bogato iskustvo igranja u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Problem za GOŠK će biti neigranje Faruka Gogića, Luke Nižića i golmana Adnana Bobića koji su u prošlom kolu dobili treći žuti karton.

Sutrašnji meč na Tušnju igra se od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti