GOŠK savladao Posušje, potpisao i Musulin

Gabeljani uskoro sele na Kupres

GOŠK savladao Posušje, potpisao i Musulin

Samir Mlaćo

Nogometaši GOŠK-a iz Gabele prvo kolo nove sezone otvorit će domaćim susretom sa FK Tuzla City.

Gabeljani se nadaju uspješnoj sezoni nakon što su briljirali u Prvoj ligi FBiH, a za vikend su odigrali i prijateljski meč protiv HŠK Posušje.

Slavili su 2:1, te mogu biti zadovoljni. Oba pogotka postignuta su iz prekida, a strijelci su bili Luka Nižić i Dejan Zarić.

Posušje je prvo povelo na ovom meču odigranom u Gabeli.

U međuvremenu u Gabelu je stigao i ofanzivni vezni nogometaš Marko Musulin.

Novi igrač - Marko Musulin ⚽️ Klubovi za koje je igrao 👉🏻 Jadran Ploče, Rogaška- Slovenija, Croatia Zmijavci. Riječ je o ofenzivnom veznom igraču. Marko, dobrodošao! 🔵⚪️

Posted by NK GOŠK Gabela on Thursday, June 29, 2023
Oglasi

Musulin je nastupao za Jadran Ploče, Rogašku, te Croatiju Zmijavci i prema viđenom biće 'pravo' pojačanje za povratnika u Premijer ligu BiH.

Klub iz Gabele mu je poželio i dobrodošlicu.

Ranije su u NK GOŠK stigli Jure Obšivač, Filip Pobi, Vasilije Radenović, Dino Skorup, Gabrijel Čoko, Arijan Ackar, Faruk Gogić, Staniša Mandić, Filip Mihaljević...

Okosnica tima iz prošle sezone u Prvoj ligi FBiH u GOŠK-u je ostala, a šef struke će ostati Denis Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK uskoro seli na Kupres, gdje će obaviti glavni dio priprema.

Odigrat će i nekoliko prijateljskih utakmica, a u planu je dovođenje još nekoliko pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi