Sa 'zvukom sirene' pogodio za velika tri boda na Grbavici: "Teško je i opisati taj osjećaj..."

Nižić se uspješno oporavio i vratio na teren

Sa 'zvukom sirene' pogodio za velika tri boda na Grbavici: "Teško je i opisati taj osjećaj..."

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

GOŠK je sa Grbavice odnio tri velika boda (3:2). Gabeljani su gubili, zatim preokrenuli, no Željezničar se nije predavao.

Jasno je bilo da ćemo gledati završnicu u kojoj je sve moguće, a junak je na kraju bio Luka Nižić.

Nižić je zbog povrede ostao na klupi, no malo mu je trebalo da pokaže svoje kvalitete i koliko znači za samu ekipu. Pogodio je bukvalno sa zvukom sirene i 'zaledio' kišnu Grbavicu u petak uvečer.

"Nije mala stvar dobiti Želju na Grbavici. Nismo najbolje ušli u meč, imali smo mali već respekt, ispunjene su bile i tribine. Na poluvremenu smo shvatili da možemo igrati, da smo dobri i da trebamo vjerovati u sebe.

Krenuli smo igrati, izjednačili smo, zatim i poveli, a na kraju sam ja postigao pogodak u toj 95. minuti. Teško da mogu opisati taj prelijepi osjećaj. Nisam ni čuo da je sudija odmah svirao kraj. Slavio sam sa saigračima i klupom, te mi je tek neko od igrača rekao da je odmah i sviran kraj".

Vratio se na najbolji način i mnogo će mu značiti pogodak na Grbavici.

Oglasi

"Nije moglo bolje vrijeme za gol. Povrijedio sam ligamente u prvom kolu, onda sam pauzirao dvije sedmice, te kasnije pomalo dobijao šansu. Sada se osjećam dobro i nagrađen sam.

Osjećam se bolje, vratilo se i samopouzdanje, kao i cijeloj ekipi. Lopta nas je nagradila, slobodno mogu tako reći".

U Gabeli su već okreću utakmici sa Igmanom za vikend.

"Igman je dobra ekipa, gledao sam ih protiv Veleža. Odigrali su dobru utakmicu, dobro ušli, ali mi igramo kući i idemo na pobjedu. Tri boda su naša želja, pripremamo se za to i vjerujemo u sebe".

GOŠK je već sada pokazao da će biti tvrd orah za sve rivale.

Oglasi

"Protiv Sarajeva smo imali veliku šansu u sudijskoj nadoknadi, protiv Želje se to vratilo. Protiv jačih ekipa smo izvukli bodove, nije to malo i vidi se da možemo. Trebamo raditi i vjerovati u sebe".

Ističe i sjajnu atmosferu u svlačionici.

"To nas drži. Svlačionica je pola uspjeha".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječi hvale ima i za šefa struke Denisa Ćorića koji je također dobio brojne pohvale.

"Sjajan trener. Nema se šta reći, zaista sve pohvale", dodao je Nižić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi