Održana Skupština NK GOŠK, Gabeljani pojačali klupske strukture, poznata imena za nove uspjehe

Jelavić, ilić, Jurković, Jović, Sušak spremaju velike stvari

Održana Skupština NK GOŠK, Gabeljani pojačali klupske strukture, poznata imena za nove uspjehe

Samir Mlaćo
Sinoć je održana redovna izborna Skupština NK GOŠK Gabela.

Bilo je veoma zanimljivo, prije svega dosta ambiciozno i optimistično, a jasno je istaknuto da klub želi dodatno napredovati u svim segmentima te naredne sezone igrati Premijer ligu naše zemlje.

GOŠK se definitivno može pohvaliti kao kolektiv koji ima brojne premijerligaške 'epitete', od same organizacije kluba do infrastrukture koje posjeduje, ali čelni ljudi ovog kluba na tome ne žele stati.

Danas je saradnja dogovorena sa iskusnim dvojcem Sinišom Dujakovićem i Aleksandrom Radulovićem, a Gabeljani su se odlučili 'pojačati' i u klupskim strukturama.

Tako će za rad Omladinskog pogona NK GOŠK biti zadužen nekadašnji proslavljeni hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

Bivši član Hajduka, Rangersa, Hull Cityja, Evertona, Rapid Vienne i brojnih drugih klubova, biće zadužen za razvoj Omladinske škole koja će samim time sigurno mnogo napredovati, a već su određeni i prvi koraci za što uspješnije rezultate u skorijoj budućnosti

Oglasi

Jelavić uživa veliku reputaciju u nogometnim krugovima širom svijeta, a i u ranijem periodu aktivno je bio uključen u sam rad kluba iz Gabele.

Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Donko Jović, ministar  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko – neretvanske županije.

Jović je pored svog itekako cijenjenog rada na poziciji ministra gdje dobija brojne pohvale, veliki zaljubljenik u nogomet, što je sada i potvrdio želeći svojim znanjem i iskustvom dodatno pomoći NK GOŠK.

Lujo Ilić ostaje predsjednik kluba, prvi dopredsjednik Goran Sušak, dok će funkciju direktora kluba i dalje obavljati Andrija Jurković.

Vrijedno pojačanje za rukovodstvo kluba svakako će biti drugi dopredsjednik, uspješni poduzetnik Ivan Kraljević, 'prvi' čovjek firme Karliko iz Ljubuškog.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nema sumnje da u Gabeli spremaju velike stvari za budućnost, te da navedena imena jasno govore da se sprema više nego ozbiljan posao.

NK GOŠK sa pripremama starta u ponedjeljak (04.07.), a prozivku će obaviti Denis Ćorić koji je ekipu preuzeo u posljednjem dijelu protekle sezone, koju je GOŠK završio sa dva boda zaostatka za FK Igman Konjic, koji će od naredne sezone igrati u elitnom rangu bh. nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi