Bh. premijerligaš na zanimljiv način predstavio novog fudbalera

Ima i internacionalnu karijeru

Bh. premijerligaš na zanimljiv način predstavio novog fudbalera

Haris Zilić

Počele su pripreme bh. premijerligaša za proljetni dio sezone, a u klubovima rade i na jačanju igračkog kadra, takav je slučaj i na jugu naše zemlje u redovima GOŠK-a.

NK GOŠK Gabela sinoć je predstavio pojačanje u zimskom prelaznom roku na poziciji štopera.

Dres Lavova iz Gabele nosit će 23-godišnji Ivan Harambašić koji dolazi iz redova FK Goražde, a GOŠK je pomenutog fudbalera predstavio na zanimljiv način.

Novo pojačanje za NK GOŠK 🔵⚪️ 《《 Ivan Harambašić 》》 Ivan je igrao za različite klubove u Švicarskoj od 2015.-2022....

Posted by NK GOŠK Gabela on Thursday, January 11, 2024

Harambašić iza sebe ima i internacionalnu karijeru i sigurno su u Upravi GOŠK-a ciljano doveli ovog defanzivca.

U Bosni i Hercegovini nosio je samo dres Goražda koji je član Prve lige FBiH, a veći dio karijere je proveo u Švicarskoj.

Oglasi

Igrao je za Bejune, Wangen, Old Boys, Laussane, Koniz, Kires, a bio je jedno vrijeme i član latvijske Mette.

GOŠK domaćin 34. Memorijalnog turnira "Andrija Anković"

Prema tradiciji već zimski period priprema rezervisan je za Memorijalni turnir "Andrija Anković" u Gabeli koji organizuje NK GOŠK, a na kojem su kroz historiju učestovali i velikani iz regije.

I ove godine GOŠK je uspio skupiti ekipe iz regije pa će i ovo izdanje imati Međuanrodni karakter. Temrin odigravanja je 2. i 3. februar 2024. godine, a nakon turnira bit će i tradicionalna GOŠK-ova Plavo-bijela noć kojom će se obilježiti još jedna uspješna godina kluba iz Gabele.

Tako će pored domaćina GOŠK-a nastupati crnogorska Sutjeska iz Nikšića, te hrvatski klubovi Jadran iz Ploča i ekipa Zadra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da podsjetimo, radi se o jednom od najstarijih fudbalskih turnira u regiji, a igra se u čast legende Hajduka Andrije Ankovića koji je prve korake napravio upravo u Gabeli.

Turnir će svakako doći kao dobra priprema za sve ekipe, a ove godine će biti 34. izdanje po redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi