GOŠK pali motore, za sada jedan odlazak
Toni Karačić pred velikim izazovom u drugom dijelu sezonu

Šuta ima ponuda, ali teško da će klub pristati na prodaju

GOŠK pali motore, za sada jedan odlazak

Samir Mlaćo

Sa pripremama će u ponedjeljak startati nogometaši GOŠK-a iz Gabele. Popularni lavovi na pauzu su otišli pobjedom nad Željezničarom 1:0, te sa mnogo boljom atmosferom u odnosu na ranije utakmice.

Vjeruju da na kraju mogu izboriti opstanak, te se nadaju da bi dobro odrađene zimske pripreme mogle biti dodatni podstrek ekipi i stručnom štabu.

"Prozivka za nove izazove!

U ponedjeljak, 8. siječnja, trener Toni Karačić okuplja igrače NK GOŠK-a za pripreme drugog dijela sezone Premijer lige BiH

Slijedite nas na putu do cilja i bodrite naš tim!", naveli su na stranici NK GOŠK.

Gabeljane je do sada napustio samo jedan nogometaš, a radi se o Seminu Kojiću koji je stigao iz Njemačke, te mnogi vjeruju da može napraviti uspješnu karijeru.

Oglasi

Semin Kojić
Semin Kojić NK GOŠK NK GOŠK Pozicija: FW

Statistika

5 nastupa
1 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Bivši član Schalke 04 je upisao pet nastupa u prvenstvu, a jedan nastup dodao je u Kupu BiH i uspio se upisati u listu strijelaca.

Sada će u nove izazove, a gdje će se skrasiti, za sada nije poznato. Osim njega, rubrika 'odlasci' je prazna, a ostaje da se vidi šta će se dešavati u narednom periodu. Interesovanja ima za mladog kapitena Riada Šutu, no pitanje je da li će u Gabeli pristati da sada izgube itekako važnog igrača.

Kada su pojačanja u pitanju, u Gabeli neće mnogo mijenjati. Cilj im je da kostur ekipe ostane, a eventualno na pojedinim mjestima 'uloviti' kvalitetna pojačanja.

Za SportSport.ba je potvrđeno da će se nekoliko nogometaša naći na probi te pokušati 'osvojiti' stručni štab, te potpisati ugovore.

NK GOŠK je polusezonu završio na osmom mjestu te ima 20 bodova, bod više od FK Igman koji se nalazi na mjestu koje vidi u niži rang. Drugi dio sezone u prvenstvu će otvoriti upravo gostovanjem kod kluba iz

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Konjica.

Prije toga GOŠK u Kupu BiH gostuje kod NK Jedinstvo, federalnog prvoligaša, te je apsolutni favorit za prolaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi