U Gabelu stižu ponude iz dana u dan: Mladi reprezentativac BiH karijeru nastavlja u inostranstvu?
FOTO: T. Hebib

Sjajnu godinu ima iza sebe

U Gabelu stižu ponude iz dana u dan: Mladi reprezentativac BiH karijeru nastavlja u inostranstvu? · Saznajemo

K. Dedić

Fenmenalnu polusezonu u dresu GOŠK-a iz Gabele ima mladi Riad Šuta koji je kao kapiten tima predvodio Lavove, a sjajne partije nagrađene su i pozivom u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Šuta je i skrenuo pažnju mnogih skauta i klubova i sigurno je da će u timu uz Gabele dobro razmotriti sve ponude.

Prema saznanjima portala SportSporta.ba, na adresu GOŠK-a stigla je ponuda iz Belgije, tačnije iz najjače Jupiler lige, ali ime kluba nije poznato.

Sigurno da je to samo početak zimske potražnje za Šutom, a sportski direktor GOŠK-a Damir Obad u intervju za naš portal je prokomentarisao interesovanje za sjajnim štoperom.

Također, Obad je rekao da je jedna ponuda iiz inostarnstva već odbijena.

Oglasi

"Odbili smo jednu ponudu za Šutu, klub koji želi igrača mora neke zahtjeve ispuniti. Šuta je zaštićeno godište, mladi reprezentativac, nećemo se tako lagano odricati takvih igrača", rekao je Obad i dodao:

"Potreban nam je na proljeće, ali gledat ćemo ponudu koja zadovolji i klub i igrača."

Riad Šuta
Riad Šuta NK GOŠK NK GOŠK Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riad Šuta je rođen 2002. godine, prošao je omladinske selekcije Zrinjskog, a pored GOŠK-a nosio je i dres Posušja.

U tekućoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine ovaj 21-godišnji defanzivac odigrao je 18 utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi