Obad zadovoljan rezultatima GOŠK-a: "Pričamo o još nekim planovima, čeka nas teška polusezona"
FOTO/VIDEO: K. Dedić

Sportski direktor kluba iz Gabele u razgovoru za SportSport.ba

Obad zadovoljan rezultatima GOŠK-a: "Pričamo o još nekim planovima, čeka nas teška polusezona" · Intervju

K. Dedić

NK GOŠK Gabela jesenji dio sezone završio je iznad oapsne zone na osmoj poziciji sa 20 osvojenih bodova. Odigrali su Lavovi iz Gabele nekoliko dobrih utakmica tako da sve u svemu mogu biti zadovoljni.

Ekipa je pauzi dok su praznici, a za SportSport.ba o polusezoni ambicijama i ciljevima kluba u narednom periodu govorio je sportski direktor NK GOŠK, Damir Obad.

"Na diobi smo sedmog mjesta moramo biti zadovoljni jer nam je to cilj bio. Da ostanemo tu na kraju bili bi zadovoljni. Sve je to u tri boda, ekipe su blizu i čeka nas teška polusezona", istakao je Obad na početku razgovora za SportSport.ba.

GOŠK je dosta aktivan bio na svim poljima, a u Gabeli se od ove sezone mogu gledati i utakmice pod reflektorima, ali tu nije kraj što se tiče planova.

"Već pričamo o novim planovima, uz ovu infrastrukturu dosta smo toga uradili. Neke ciljeve smo ispunili. Još u planu imamo salon, ali to neka ostane za kasnije. Sada se moramo skoncentrisati na proljeće, a za ljetni period ćemo o ostalim segmentima."

Tokom zimske pauze Gabela će biti domaćin tradicionalnog Memorijalnog turnira "Andrija Anković", a pripreme ulaze u završnu fazu.

Oglasi

"Znamo trećinu učesnika, čekamo još jednu potvrdu, uskoro ćemo izaći sa svim sudionicima. Puno nekih stvari radimo paralelno."

Obad se dotakao i omladinskih kategorija GOŠK-a.

"Znate da smo jedno od manjih mjesta, nije lagano s tim mlađim kategorijama, ali radimo i na tom segmentu da budemo još bolji."

Pojedini fudbaleri tima iz Gabele su privukli pažnju skauta i klubova, ali u klubu su oprezni po tom pitanju.

"Odbili smo jednu ponudu za Šutu, klub koji želi igrača mora neke zahtjeve ispuniti. Šuta je zaštićeno godište, mladi reprezentativac, nećemo se tako lagano odricati takvih igrača. Potreban nam je na proljeće, ali gledat ćemo ponudu koja zadovolji i klub i igrača."

Za kraj, sportski direktor GOŠK-a prokomentarisao je i zimske pripreme koje očekuju tim iza praznika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Krećemo 8.1, zatim od 20.1 do 28.1 idemo na pripreme idemo na bazni period priprema, vidjet ćemo gdje ćemo otići. I tu finaliziramo stvari."

GOŠK drugi dio sezone otvara gostovanjem protiv Igmana u Konjicu i to će biti direktan duel dva tima koja će do kraja voditi borbu za opstanak u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi