Razilaze se NK GOŠK i Toni Karačić
Karačić se nije dugo zadržao u Gabeli

Gabeljani u potrazi za trenerom

Razilaze se NK GOŠK i Toni Karačić · Saznajemo

Samir Mlaćo

NK GOŠK će ostati bez trenera pred drugi dio sezone.

Naime, čelnici GOŠK-a su prema saznanjima SportSport, donijeli odluku da se sporazumno raziđu sa iskusnim Karačićem, a sve nakon poraza u Bihaću od Jedinstva.

GOŠK se tako oprostio od Kupa BiH ispadanjem od federalnog prvoligaša uz veoma lošu partiju, a Gabeljani se nisu pokazali ni na pripremnim utakmicama.

Sve to donijelo je nezadovoljstvo čelnika kluba, pa su dvije strane postigle sporazumni prekid saradnje.

Karačić je na klupi GOŠK-a naslijedio Denisa Ćorića pred kraj prvog dijela sezone, no već sada GOŠK ostaje bez trenera.

Oglasi

Iskusni stručnjak je Gabeljane vodio  na šest zvaničnih utakmica, upisao je dvije pobjede, jedan remi i tri poraza. Prethodno je sa klupe vodio Zvijezd 09, Posušje, Široki Brijeg, te juniorsku reprezentaciju BiH.

Sada zaista nesvakidašnja situacija da dvije strane se raziđu nakon zimskih priprema, a GOŠK je tako pred meč sa Igmanom bez trenera. Morat će čelnici Gabeljana brzo reagovati kako bi što prije pronašli trenera koji će predvoditi ekipu u subotu.

Navodno, u igri je nekoliko imena iz Hrvatske, no sve će biti jasnije u narednim danima.

Podsjetimo, GOŠK se od Kupa oprostio porazom od Jedinstva na penale, nakon što je poslije 90 minuta bilo 0:0.

Loše su Gabeljani stajali na terenu tokom svih 90 minuta, nije bilo energije, pa se odmah poslije utakmice počelo špekulisati da će Karačić brzo postati 'bivši'.

Postoji mogućnost da saradnja bude raskinuta i sa nekoliko nogometaša, no radi se o nezvaničnim informacijama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK je prvi dio sezone okončao na osmom mjestu sa 20 osvojenih bodova, a prethodno su pod palicom Denisa Ćorića suvereno se prošetali Prvom ligom Federacije. Premijer liga se pokazala kao težak izazov, no GOŠK ima realne šanse da izbori opstanak.

Zvijezda 09 je čini se prežaljena kada je borba za opstanak u pitanju, a za opstanak se bore i Igman, Željezničar, te Tuzla City i GOŠK.

Top Komentari

Drakula
Sta kaze debilcina frane,ne mogu igrat na dva fronta bore se za opstanak pustili jedinstvo HAHAHAHAHHAHHAHAHAHAYAYAYAYA
3 1
adnan73
tako to bude kad selo zavrsi u prvom rangu, ispali aBd
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti