Počele pripreme NK GOŠK

Stigla i prva pojačanja, nema Haračića

Počele pripreme NK GOŠK

S. Mlaćo
Sa pripremama za novu sezonu Prve lige FBiH jučer su počeli i nogometaši GOŠK-a iz Gabele.

Gabeljani nisu puno mijenjali, a svakako da će im problem biti odlasci Igora Savića i Gabrijela Čoke, koji su na pripremama HŠK Zrinjski.

Nije bilo ni prvog strijelca lige iz prošle sezone Dženana Haračića koji je navodno u potrazi za novim angažmanom.

Prozivci su se odazvala nova pojačanja. Radi se o Adnanu Bobiću, Srđanu Vuliću, Marku Baltiću, Salki Jazvinu, Ahmedu Hasanoviću, Enad Ahmiću...

Trenerima i nogometašima prije prvog treninga obratili su se predsjednik kluba Lujo Ilić i direktor Andrija Jurković.

Trener Bubalo nije govorio o ambicijama, ali je jasno da u Gabeli žele izbjeći prošlu sezonu kada su nakon većeg dijela iste bili u borbi za opstanak.

“Želim da idemo iz pobjede u pobjedu, da otvorimo sezonu dobro i da nam te pobjede dadnu elana“, kazao je oprezni Bubalo.

Čelnici kluba svima su poželjeli dobar i kvalitetan rad, te istakli nadu da će sve proći uspješno.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gabeljani će trenirati na svom stadionu, a zatim sele na Kupres. Dogovorene su i prijateljske utakmice sa Gradinom, Tomislavom, Zrinjskim...

Prozivci su se odazvali: Bobić, Milović, Jurković, Rizvanović, Ramljak, Glibo, Tipurić, Šunjić, Peko, Bošnjak, Jusufbašić, Šantić, Hajdarević, Vulić, Jazvin, Baltić, Hasanović, Ahmić, Rokić, Kuridža, Šutalo, Bešo, Šuta, Beća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi