U Bugojnu bitka za stadion Jaklić: Ko će za vikend zaigrati, a ko ne?
Detalj sa meča NK Iskra - NK Vitez

Ivoš najavljuje prijave, iz ŽNK tvrde da imaju dozvolu načelnika

U Bugojnu bitka za stadion Jaklić: Ko će za vikend zaigrati, a ko ne?

S. Mlaćo
U Bugojnu haotično stanje kada je sport u pitanju.

ŽNK Iskra Bugojno svoj meč Premijer lige za žene u nedjelju protiv SFK 2000 Sarajevo namjerava igrati na stadionu Jaklić u Bugojnu, no čini se da je to sada upitno, iako su dva kluba u septembru prošle godina objavila da su se ujedinili i da zajedno žele pisati novu priču na stadionu Jaklić. Zbog čega su to tada uradili, vjerovatno ne znaju ni sami.

Vratimo se početku priče. Naime, iz NK Iskra, kluba koji koristi stadion Jaklić, poslali su ponudu ŽNK Iskra i jasno naveli koliko košta stadiona korištenje za jednu domaću utakmicu.

Naveli su iz NK Iskra da se nadaju što skorijem odgovoru, no on se neće desiti.

Iz ŽNK Iskra ističu da je stadion gradski te da ovaj kolektiv ima pravo da koristi isti, te da će tako biti u nedjelju.

Kontaktirali smo prvog čovjek NK Iskra Davora Ivoša koji nam je kazao.

Oglasi

“Na putu sam, ali izjasnit ću se na Vaše pitanje. Došlo je to mjere da se protiv navedene Uprave pokrene krivični postupak koji će se danas predati policiji i Tužilaštvu. Nisam se u mogućnosti izjasniti o dešavanjima, jer ne želim komentarisati postupke u toku“, kazao je Ivoš za SportSport.ba.

Na pitanje da li će ŽNK Iskra igrati u nedjelju na Jakliću, kazao je.

“Što se tiče utakmica, biće sve onako kako treba biti po zakonskim okvirima. Lijepo pozdrav vam upućujem i hvala na upitu“, dodao je Ivoš.

Iz ŽNK Iskra nisu se očitovali direktno na ovu temu, ali indirektno jesu.

Ranije su u svom odgovoru naveli da im je od načelnika Hasana Ajkunića bez uslovljavanja odobreno korištenje stadiona Jaklić za treniranje te utakmice.

Oglasi

Prvi čovjek Naim Basara jučer je na press konferenciji medijima kazao da je ekipa spremna sa derbi sa višestrukim prvakom naše zemlje i pozvao je svoje građane Bugojna i okolnih gradova da u nedjelju dođu na Jaklić.

Jasno je Basara istakao da se meč igra na Jakliću, uz nadu da će njegov klub uz pomoć navijača ostvariti što bolji rezultat.

Treba istaći da NK Iskra vodi bitku za prvaka u Drugoj ligi Zapad i igra svoj meč protiv NK Brekovica 78 u subotu od 15:30 sati, dok bi dan kasnije na istom terenu trebao biti odigran meč Premijer ženske lige.

|DERBI KOLA!| Nedjelja u 13:00h naše seniorke dočekuju višestruke šampionke države ekipu SFK Sarajevo 2000 dok...

Posted by Ženski nogometni klub "ISKRA" Bugojno on Thursday, March 24, 2022
Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Ono što svakako vrijedi istaći jeste da infrastruktura stadiona Jaklić izgleda mnogo ljepše nego ranije, a posebno se to odnosi na svlačionice te ostale prostorije koje koriste nogometaši, treneri, službena lica...

 Sve je prema našim saznanjima stiglo i do Policijske uprave Bugojno gdje su određena lica i saslušana, a sve kako bi se na vrijeme spriječili eventualni incidenti, te ružne situacije koje definitivno nemaju veze sa sportom, ni muškim, ali ni ženskim.

Top Komentari

enko
Hoce li biti makljaze da navratim.koliko vidim oba su za buhare a ni taj vam nacelnik nije nista bolji ,haosi i njega.
3 0
Brazuka
Da je iole ok država oba bi bila u zatvoru jedan ubio čovjeka drugi oprao preko Iskre milion . Oni se sada kao svađaju. Sve politika a zavadio ih ćelavi načelnik
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi