NK Iskra dobio novog šefa struke

Kmetaš odbio poziv, navijači nastavljaju sa bojkotom

NK Iskra dobio novog šefa struke

S. Mlaćo

NK Iskra dobio je novog šefa struke.

Naime, na klupu posrnulog bugojanskog kluba u narednom periodu će sjediti iskusni Sead Smiho Tanković.

Tanković je u proteklom periodu vodio kadete NK Iskra, a i ranije je radio u klubu kada su Bugojanci bili član elitnog ranga bh. nogometa.

Iskra je sada u veoma teškoj situaciji, u trećem rangu bh. nogometa, sa blokiranim računima, te Tankovića čeka težak posao, u vremenu kada je na Jakliću najmanje nogometa. 

Proteklih dana predsjednik NK Iskra Davor Ivoš održao je sastanak sa nogometašima, ali i uputio poziv za povratak na mjesto stručnog štaba Safetu Kmetašu, koji je isti odbio.

Podsjetimo, Ivoš je nakon posljednjeg meča prvog dijela sezone medijima saopštio da Kmetaš više nije trener, što je razočaralo legendu kluba sa Jaklića, te sada nije pristao na bilo kakve dogovore.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Bio sam danas sa Davorom poslije meča, ništa mi nije rekao. Trebao mi je doći u lice i reći to, a ne da ovako saznajem. Ja sam svoj život ostavio u Iskri, nisam zaslužio da neko preko medija me smjenjuje i spominje u takvom kontekstu. Svi znaju da sam legenda kluba, preuzeo sam klub u situaciji kada sigurno ne bi niko. Načelnik Ajkunić me molio to, i mene i kolegu Mašića. Nismo se dvoumili, kao i nikada do sada kada je Iskra u pitanju, a sada nam se ovako vraća", kazao je tada Kmetaš i dobio veliku podršku navijača kluba, koji nastavljaju sa bojkotom utakmica, ali odgovorni za to i ne mare.

NK Iskra je prvi dio sezone okončao na 11. mjestu Druge lige Zapad sa 16 osvojenih bodova.

Top Komentari

enko
Opet jedna od predstava,ovaj put gej predstava. Zasto se gospodo iz Bugojna tako brzo palite.Vasi navijaci su to davno procitali i nece da imaju veze sa tim . Ono sto je i sto ce biti problem u buducnosti su nerascisceni racuni,tuzbe,blokiran racun Nemozete reci sta je dosad bilo to me ne interesuje,mora se to kad tad rascistiti.Zna li neko do koje je faze dosla istraga finansijske policije.kako da mi iz drugog kantona vise znamo o tom vasim kriminalcima od vas.vjerni navijaci i posteni građani nedajte da vas varaju.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi