U Bihaću se lakše diše

Džidićeva ekspedicija srcem do ostvarenja cilja

U Bihaću se lakše diše

S. Mlaćo
Iako se klub u zimskoj pauzi našao u veoma teškoj situaciji, u Bihaću se pred sami kraj sezone lakše diše.

Jedinstvo će i naredne sezone igrati Prvu ligu FBiH,  a zasluge za to svakako ponajviše idu treneru Jasminu Džidiću i njegovim pomoćnicima, te naravno nogometašima.

Bišćani su jučer savladali Vis Simm Bau sa minimalnih 1:0 i došli na deveto mjesto, te posljednja dva kola mogu igrati bez ikakvog rezultatskog pritiska.

Nije u Bihaću bilo lako na zimu, igrački kadar se 'krpio' iz dana u dan, a na tržištu je bilo sve manje igrača. Ipak, Badić, Čakić, Hadžić, Samardžić, Čizmić i društvo sve nedostatke nadoknadili su borbenošću, te zaista zaslužuju sve pohvale.

Jasmin Džidić jučer je za rivala imao svoj bivši klub, te sigurno je imao poseban motiv. Tim iz Kosove je napustio u situaciji kada se isti borio za prvo mjesto, a nedugo nakon toga Vis Simm Bau je pao u tešku poziciju, sada je na 12. mjestu, čak tri mjesta ispod Bišćana.

Opis nije dostupan.

Oglasi

“Čestitam mojim momcima na osvojena tri boda, bili su dobri i pravi, kako su i obećali. Moram pohvaliti i goste, to je najbolja ekipa koja je gostovala Pod Borićima. Imali su i oni svoje šanse, golman Badić je sjajno reagovao u par navrata, a i mi smo imali prečku i dvije sjajne prilike. Sreća prati hrabre, osvojili smo tri boda i čestitam svojim momcima“, kazao je Džidić.

Iz kola u kolo sve bolje partije pruža i Sinan Samardžić. Samardžić je u srijedu bio nezaustavljiv za odbranu Posušja, a i jučer je samo potvrdio da se radi o veoma kvalitetnom nogometašu.

“Napokon utakmica bez pritiska. Bilo je teško poslije gostovanja Posušju, a nama je najbitnije da smo slavili. Tako i želimo nastaviti“, istakao je Samardžić.

Riječi hvale za igru Jedinstva imao je i šef struke Vis Simm Bau Darko Vojvodić koji je kazao da je pobjeda Jedinstva potpuno zaslužena.

U posljednja dva kola Jedinstvo će prvo u goste Goraždu, a zatim sezonu okončati domaćim susretom sa Orašjem.

Oglasi

U Bihaću zatim moraju analizirati sezonu u koju su krenuli veoma ambiciozno, a zatim došli u situaciju da se bore za 'goli život'.

Džidić je definitivno izvukao maksimum iz ekipe koja je igrala srcem, te na prvo mjesto stavila grb kluba, što navijači uvijek i traže.

Kada je igrački kadar u pitanju, svakako vrijedi izdvojiti mladog golmana Isaka Badića koji je pokazao da aw na njega se ozbiljno mora računati,  dok je iskusni Fadil Čizmić potvrdio koliko znači ekipi, kako na terenu, tako i u svlačionici.

Vrijedi pohvaliti i Josipa Čakića koji je opravdao očekivanja, te vrlo često 'krpio' brojne pozicije u ekipi, ali uvijek ostavljao srce na terenu, što su istakli i oni kojima je Jedinstvo u srcu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Očekivanja su opravdali i Sinan Samardžić, te napadač Nermin Hadžić koji je odlučio jučerašnji meč sa Simm Bau. U Posušju se u pravom svjetlu pokazao mladi Petar Bandić, no sve će biti jasnije kada Džidić sa svojim pomoćnicima dosta izvještaj, te kada čelnici Jedinstva odluče kakve će biti ambicije u novoj sezoni.

Navijači nikako ne žele borbu za opstanak, Bihać to ne zaslužuje!

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi