NK Krivaja dobio novo rukovodstvo, klub uskoro slavi 100 godina postojanja
Klub iz Zavidovića naredne godine slavi veliki jubilej 100 godina postojanja

Žele klub podići na veći nivo

NK Krivaja dobio novo rukovodstvo, klub uskoro slavi 100 godina postojanja

Dino Kurbegović

Sinoć je u Centru za kulturu Zavidovići održana sjednica Skupštine NK Krivaja  na kojoj je  prisustvovalo 22 delegata te i dva zamjenska što je bilo dovoljno da se sjednica i održi.

Na samom početku usvojen je Dnevni red, te zapisnik s posljednje sjednice Skupštine kluba. Sjednica je potvrdila radno predsjedništvo Skupštine na čijem čelu je ostao Zuhdija Mehić, predsjednik, Mustafa Faljić, zamjenik predsjednika i Midhat Šijerkić, član radnog predsjedništva.

Na dnevnom redu su bili izvještaji kao i aktivnosti koje očekuju klub u narednoj godini kada isti obilježava 100 godina postojanja. Sigurno da je najveću pažnju kako delegata a tako i gostiju izazivao izbor predsjednika kluba.

Za novog predsjednika kluba izabran je Adnan Haćimić, a za članove upravnog odbora imenovani su i Nagib Mujkić, Selvedin Hamutović, Nihad Mujanović, Asim Faljić, Ferid Horozović dok će predsjednik u narednim danima u skladu sa Statutom kooptirati još 3 imena kako bi kompletirao novo rukovodstvo kluba.

Novoizabrani predsjednik NK Krivaja u obraćanju prisutnima je istakao kako se broj članova kluba mora povećati.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

“Klub moramo podići na viši nivo u svakom segmentu, a prioritet nam je organizacija omladinskog pogona. Sigurno da ćemo pokušati za narednu polusezonu vratiti što veći broj igrača koji su ponikli u našem klubu a pokušat ćemo kroz projekte rješavati i infrastrukturalne probleme na Gradskom stadionu. Pokušat ćemo stabilizirati i finansije u klubu kako bi naši omladinci imali adekvatne uvjete za takmičenja na svim nivoima. Ima posla ali vidim da kod saradnika postoji želja i htijenje te se nadam da ćemo tako djelovati, te doći do željenog cilja da klub funkcioniše i bude ponos cijelog grada i regije. Sigurno da 100 godina postojanja istog nas zadužuje”, kazao je Haćimić.

Za kraj je naglasio kako saradnja s gradom, kantonom i Nogometnim savezom BiH mora biti neupitna te da ga već od sutra očekuje pretežak posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti