Drugoligaš objavio "domišljatu" tabelu: Ubjedljivo su prvi, ali su za sebe četvrti

Poznata je i pozadina ove priče

Drugoligaš objavio "domišljatu" tabelu: Ubjedljivo su prvi, ali su za sebe četvrti

A. Čaušević

Fudbalska sezona u BiH ulazi u samo završnicu te je praktično u svim nivoima preostalo da se odigra još nekoliko kola. 

Ubjedljivo vodeća ekipa Druge lige FBiH grupa Jug je Ljubuški koji i ove sezone neće igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Ljubuški je u 21. kolu bio domaćin Slogi, a meč je okončan neriješenim rezultatom. Gosti su vodili preko Agića, a bod domaćinu je donio Čuljak.

Nakon ovog remija Ljubuški ima 46 bodova i dalje je ubjedljivo prvi na tabeli, međutim u ovom klubu ne misle tako. Razlog su propozicije za takmičenje u Prvoj ligi FBiH koje ovaj klub ne ispunjava.

Naime, na društvenoj mreži Facebook objavili su "novu" tabelu prema kojoj zauzimaju četvrto mjesto bez obzira što su skupili najviše bodova.

"Tablica Druge Lige Jug nakon 21. kola, prema propozicijama natjecanja Nogometnog Saveza FBiH gdje nije važno kakav si rezultat ostvario na terenu nego je važno imaš li stolice na stadionu ili juniore u natjecateljskoj sezoni godinu ranije..."

Tablica Druge Lige Jug nakon 21. kola, prema propozicijama natjecanja Nogometnog Saveza FBiH gdje nije važno kakav si...

Posted by NK Ljubuški on Monday, May 3, 2021
Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Ljubuški je na prvo mjesto stavio Neum sa 34 boda, druge su Grude sa tri boda manje, dok je trećeplasirani Tomislav sa 29 bodova. 

Kada su u pitanju ostale lige Gradina je praktično već u doigravanju za Prvu ligu FBiH, blizu plasmana je i Borac iz Jelaha, dok će iz Druge lige Zapad pobjednici grupa 1 i 2 trebaju da odigraju dodatno razigravanje. Trenutno su vodeći Podgrmeč i NK Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi