Amer Hiroš 'zaboravljen' u Osijeku, sprema se transfer?
Bjelica i Hiroš prilikom potpisa ugovora

Stigao kao veliko pojačanje iz Premijer lige BiH

Amer Hiroš 'zaboravljen' u Osijeku, sprema se transfer?

S. Mlaćo
Ne ode pa ne ide NK Osijek u novoj sezoni, ali ni bh. nogometašu u redovima ovog kluba Ameru Hirošu.

Upravo je Bjelica instistirao na dovođenju Hiroša iz FK Mladost Doboj Kakanj, ali 26-godišnjak koji je ponikao u FK Željezničar nije se naigrao.

Ove sezone upisao je tek 13 minuta protiv Lokomotive, dok preostale četiri utakmice nije bio u kombinaciji.

Bjelica je nedavno kazao da ispadanjem iz Evrope Osijek nema potrebu za širokim kadrom, te da će biti transfera do kraja prelaznog roka, tačnije do kraja mjeseca.

Tada je naveo da zanimanja postoje upravo za Hiroša.

"Ima određenog zanimanja za Hiroša i Gržana iz Mađarske, Talijani su uporni oko Leona Adriana Barišića, pa baš zbog toga malo kalkuliramo prije negoli donesemo konačnu odluku. Nećemo si dopustiti odlazak dva igrača s iste pozicije“, kazao je Bjelica prije par dana.

Oglasi

Prema dostupnim informacijama Hiroš ima veoma kvalitetan ugovor u Osijeku, no jasno je da mu u cilju treba biti da ima što veću minutažu. Sa 26 godina to svakako treba da bude prioritet.

Hiroš je pored Željezničara nastupao i za FK Goražde, te FK Mladost Doboj Kakanj i FK Olimpik.

Upravo iz Mladosti je stigao u Osijek proteklog ljeta.

“Ima dosta karakteristika mene kao igrača i zato mi se i svidio, možda je malo bolji nego ja. Voli driblati, voli zabiti, zna podvaliti loptu, pravi hakler“, rekao je Bjelica na predstavljanju Hiroša.

Važeći ugovor bh. nogometaš ima do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na posudbu bi ga sigurno poželjeli gotovo svi bh. premijerligaši, no da li je to realno, ostaje da se vidi.

 

Top Komentari

vinkomarinovic
Narkomancina pusio travu sa 18 godina i vukao na nos to citava bosna zna, + prodavac utakmica sa Ajdinom iz Mostara sve se dozna zsto je bivsi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi