Šok i nevjerica u Osijeku i Nišu

Konferencijska liga

Šok i nevjerica u Osijeku i Nišu

M. Šljivak

Osijek i Radnički iz Niša oprostili su se od Konferencijske lige šokantim porazima na domaćem terenu.

Osijek je na Gradski vrt donio prednost od 2:1 iz prvog meča kod kazahstanskog Kyzylzhara, ali večeras je tim Nenada Bjelice doživio pravi debakl.

Gosti su slavili s 2:0 i prošli su u naredni krug takmičenja. Pogotke su zabijali Ivaniadze u 62. i Moussa Kone u 71. minuti za slavlje gostiju i prolaz u narednu rundu takmičenja.

Ogroman je ovo šok za Bjelicu i ekipu koji su bili ogromni favoriti za prolaz dalje u ovom dvomeču.

Radnički iz Niša je nakon penala ispao od ekipe Gzira s Malte.

Večerašnji meč je završen rezultatom 3:3 Gosti su izjednaiči u 102. minuti meča na 2:2, a u produžecima su viđena još dva gola po dva na obje strane za 3:3.

U penal seriji katastrofa Radničkog. Pejović, Michubuchi i Petrov promašuju, gosti zabijaju sva tri i prolaze dalje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Od Evrope se oprostila i Rijeka. Hrvatski tim je i drugi put poražen od Djrugardena (2:0) te se s ukupnih 4:1 oprostila od Konferencijske lige.

Čukarički je pregazio Racin Luxemburg s 4:0 i s ukupnih 8:1 prošao je dalje, a Budućnost iz Podgorice ispala je od islandskog Breidablika. Crnogorski tim je slavio s 2:1 u revanšu, ali Islanđani su imali 2:0 iz prvog meča.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...srbijanska liga bez Partizana i Zvezde koji su rezimski klubovi u koje su sprcane desetine miliona eura,nije nista jaca od nase lige...to pokazuje ovaj rezultat...isto je sa Hrvatskom bez Dinama...eno Hajduka prosle godine Zrinjski klepio 1:4,ove godine Posusje...
4 2
omer
Osijek je u prvoj utakmici postigao gol sam sebi sto ga je u ovom revansu, kako se vidi po rezultatu kostalo eliminacije.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi