U Drugoj ligi Sjever do kraja jedan klub manje: "Nismo odustali, izbacili su nas"

Žestoke kritike na račun Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona

U Drugoj ligi Sjever do kraja jedan klub manje: "Nismo odustali, izbacili su nas"

Samir Mlaćo

Jedan meč 23. kola Druge lige Sjever jučer nije odigran.

Prokosovići su trebali ugostiti Radnički iz Lukavca, ali domaći tim je izbačen u niži rang. Prokosovići nisu odigrali dva kola i sada sele u niži rang.

Razočarani su, iako im je ova sezona bila za zaborav. U 22 meča osvojili su tek jedan bod, te imaju gol razliku 8:87.

Za sve optužuju Nogometni savez TK koji upravlja ovim takmičenjem.

"Mi nismo odustali, vi ste nas izbacili. Gospodo iz Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona da li ste zadovoljni, da li vam je drago što izbacujete naš klub?

U dopisu koji smo dobili piše da smo odustali, ali nismo. Izbacili su nas.

Oglasi

Draga gospodo, ako nas mislite ugasiti nećete uspjeti u toj namjeri. Ovo po ko zna koji put pišemo i uvijek ćemo pisati i govoriti. Bando i ostala klapo doći će i vama kraj. Bog će vratiti svima vama, onima koji su se naslađivali, onima koji su punili i kada smo bili najslabiji, onima koji su govorili kako uzimamo pare, a sva naša djeca su igrala bez marke. Neka vam je na čast svima", navodi su iz Prokosovića te dodali.

"Izbacili ste nas iz lige gdje nismo otišli na dvije gostujuće utakmice. Slažem se da smo pogriješili.
Ima jedna istina, a ta je da prvu utakmicu na koju nismo otišli smo opravdali ljekarskom potvrdom, što nam naravno niko nije prihvatio. Jer ko smo mi, neko ko nema zaleđinu, ko radi čisto i pošteno, od srca.Drugu utakmicu koju nismo otišli smo brutalno suspendovani od gospode iz Saveza, koja je produžila kaznu svima bez komisije, bez obavijesti, bez bilo kakve objave i dopisa od strane njih.

Da li je to po zakonu kojeg se držite Nogometni savez Tuzlanskog kantona? Jesu pravila za sve ista?
Izet Banda, je li vam drago što će vaša Dizdaruša ostati, jer eto sasvim slučajno ste vi odgovorni za sve to, a oni se bore za opstanak?

Žalosno je što ubijate djeci volju za igranjem. Kažu ljudi da smo kante za nabijanje. A zašto ekipe koje dolaze, dođu sa potporom sudija u Prokosoviće? Zato što znaju da igramo srcem i da bi sigurno pobijedili pojedine ekipe da nije bilo Gibića, Ćulapa,Cipurkovića i ostale klape, čast izuzecima (a malo ih je).

U Nogometni savez Tuzlanskog Kantona kažu kako nije bilo osnova za prekid protiv Kalesije, a Kiba i Maid dobiju kazne kao da niko živ nije izašao sa stadiona. Još isti ti produže kaznu nezakonito, to ne piše u pravilniku gospodo".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Treba istaći da su jučer igrali omladinci Prokosovića, a iz ovog kluba su naveli da NS TK nije poslao sudije na sam meč.

"Zašto postojite, osim da radite malverzacije i pravite cirkuse", navodi se u novoj objavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi