Za vikend prekid meča na bh. stadionu: Povrijeđen i sudija, gosti najavljuju sudski epilog

Domaćini tvrde drugačije, smatraju da ih Savez želi ugasiti

Za vikend prekid meča na bh. stadionu: Povrijeđen i sudija, gosti najavljuju sudski epilog

Samir Mlaćo

Tek što je počeo drugi dio sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever, već je burno.

Za vikend smo vidjeli i jedan prekid te ružne scene.

Naime, susret Prokosoivća i Bosna Kalesije je prekinut, a gosti su razočarani. Ističu da je jedan njihov igrač dobio povrede u predjelu lica, te da će sve imati sudski epilog.

Navode i da će pravo zaštiti svoje mlade igrače, te da nasilje neće tolerisati.

"Prekid su izazvali domaći igrači napadom na službena lica (u motive ne želimo ulaziti postoje nadležni organi),a nakon toga i na našeg igrača (nešto što se ne može bilo čime opravdati). Naš igrač zadobio je povrede u predjelu lica tako da će ovaj slučaj sigurno dobiti sudski epilog (u službi hitne pomoći konstatovane su povrede u predjelu glave)", naveli su iz FK Bosna Kalesije te dodali.

"FK BOSNA KALESIJA će pravno zaštititi svoje mlade igrače.

Oglasi

Nasilje nad našem igračem nećemo tolerisati, jer ono nikad nema opravdanja,pravdu ćemo tražiti kroz institucije pravosuđa.. NK PROKOSOVIĆI želimo sreću u svim takmičenjima osim aktera današnjeg napada,takvima nije mjesto na nogometnom terenu. Vi koji ste nanijeli povrede našem igraču pripremite se za sudski proces. Sigurni smo da će nadležni organi N/FS F BiH donijeti adekvatne i pravedne odluke", stoji u objavi.

Meč je prekinut kod rezultata 0:0, a treba istaći da je u izvještaju delegata navedeno da je domaći igrač Maid Bašić u 38. minuti napao fizički gostujućeg igrača Ibrahima Hidića.

Navodi se da je to učinio zatvorenom šakom u predjelu glave, te da je istog igrača zatim udario još jedand omaći igrač čiji će identitet tek biti utvrđen.

"Nakon toga došlo je do nagurvanja nekoliko igrača domaće i gostujuće ekipe. Kada je glavni sudija Cipurković pkazaoa crveni karton domaćeg igraču, istog momenta na njega je nasrnuo Semir Avdić i udario ga nogom. Sudija je tada saopštio da ne može nastaviti meč zbog svoje sigurnosti".

U izvještaju se navodi da je čak šest policajaca moralo ispratiti službena lica, te da je su domaćini uputili teške uvrede i prijetnje sudijama.

Oglasi

Glavnom sudiji Cipurkoviću su čak ustanovljene i tjelesne povrede, a delegat je naveo lošu organizaciju meča, te da redari i komesar za bezbjednost nisu uradili svoj dio posla.

"Oni su odobravali postupke i ponašanje navedenih domaćih navijača", stoji u izvještaju.

Prokosoviće sada očekuje žestoka kazna. Meč će izgubiti 3:0, a stadion će sigurno biti suspendovan.

Pravdu na navedenom meču dijelili su Armin Cipurković, Armin Arnaut i Gulam Džemsudin, svi iz Tuzle. Delegat meča je bio Damir Okić iz Miričine.

Zanimljivo da domaćini sve tvrde drugačije, te su se oglasili putem zvanične stranice kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Prekid na Omerovićki! Suvišno je bilo šta reći,onaj ko je gledao zna. Onaj ko nije gledao mislit će da smo divljaci. 40....

Posted by NK Prokosovići - Oficijalna Stranica on Saturday, March 30, 2024

Navode da je sve krenulo zbog jednog udaranja od strane igrača gostiju laktom, te dodaju da neće dozvoliti da ih NS Tuzlanskog kantona ugasi. Prozvali su i glavnog sudiju iz Tuzle.

Top Komentari

jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi